Βολιώτης πήρε την ταυτότητα συναδέλφου του και τον χρέωνε με συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας

Gazzetta team
Βολιώτης πήρε την ταυτότητα συναδέλφου του και τον χρέωνε με συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας
Κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε την αστυνομική ταυτότητα συναδέρφου του και με αυτή κατόρθωσε να συνάψει δύο συμβόλαια με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και να χρεώνεται ο συνάδερφός του τις κλήσεις τους…

Πρόκειται για έναν 52χρονο Βολιώτη, που κάθισε χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον έκρινε ένοχο για υπεξαγωγή εγγράφου και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, όπως αναφέρει το e-tsessalia.gr.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 52χρονος τον Απρίλιο του 2014, χρησιμοποιώντας την αστυνομική ταυτότητα άλλου, ενός 55χρονου πρώην συναδέρφου του, είχε μεταβεί σε δύο καταστήματα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο Βόλο και είχε συνάψει συμβόλαια, χρεώνοντας τον πρώην συνάδερφό του, που διαμένει στη Λάρισα και με τον οποίο εργάζονταν στην ίδια επιχείρηση παλαιότερα.

Ο παθών είχε μεταβεί σε τραπεζικό κατάστημα για μια συναλλαγή του τον ίδιο μήνα και εκεί του είχαν ζητήσει να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του. Στη διαδικασία επικαιροποίησης διαπιστώθηκε πως είχε σε χρήση αριθμό κινητού τηλεφώνου, που είχε εκδοθεί στο Βόλο και για τον οποίο δεν είχε ιδέα ο 55χρονος. Στην συνέχεια διερεύνησε την υπόθεση, ανακάλυψε πως του έλειπε η αστυνομική ταυτότητα, υποψιάστηκε τον πρώην συνάδερφό του και έτσι έφθασε στα ίχνη του. Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, που ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου.