Τέλος εποχής για το θρυλικό G3A3 στον ελληνικό στρατό

Gazzetta team
Τέλος εποχής για το θρυλικό G3A3 στον ελληνικό στρατό
Το όπλο που μεγάλωσε... σειρές και σειρές στον Ε.Σ θα υποστεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να εκσυγχρονιστεί.

Χιλιάδες νέοι σε όλοι την Ελλάδα, γνώρισαν από κοντά το G3A3 κατά την διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας...

Βλέπετε, το θρυλικό τουφέκι ήταν βασικό όπλο με το οποίο όσοι είχαν την δυνατότητα έριχναν βολές και έκαναν την βασική εκπαίδευση.

Πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ετοιμάζεται να αποσυρθεί, τουλάχιστον με την μορφή που το γνωρίζαμε.

Μετά λοιπόν από 4 δεκαετίες, σταδιακά θα υποστεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις, προκειμένου να είναι πιο εύχρηστο και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικό σε συνθήκες μάχης.

Έτσι, με τη νέα του μορφή θα φέρει μεταξύ άλλων πτυσσόμενο κοντάκιο, βελτιωμένη λαβή και δυνατότητα να προσαρμόζεται στην κάννη σκοπευτικό ερυθράς κηλίδος, φακός.

Παράλληλα, η σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του G3A3 περιλαμβάνεται η αντικατάσταση του υπάρχοντος πλαστικού χειροφυλακτήρα με άλλον από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, με ενσωματωμένες ράγες προσαρμογής Picatinny για την τοποθέτηση απαρτιών όπως τακτικός φακός, κάθετη χειρολαβή με ενσωματωμένο δίποδα, αρτηριούχο.

Ακόμα, θα τοποθετηθεί η ράγα Picatinny στο επάνω μέρος του τυφεκίου με σκοπό την προσαρμογή οπτικού σκοπευτικού, καθώς επίσης και πληθώρας άλλων τύπων σκοπευτικών- διοπρών, αλλά και τηλεσκοπικό κοντάκιο τύπου Μ4 των 6 θέσεων. Τέλος θα τοποθετηθεί αορτήρα τριών σημείων.

Σύμφωνα πάλι με «Τα Νέα» σύντομα αναμένεται να αποσυρθούν και τα φορτηγά Στάγιερ.