Ελεύθερος και προκλητικός ένας εκ των δολοφόνων του Λουκμάν

Gazzetta team
Ελεύθερος και προκλητικός ένας εκ των δολοφόνων του Λουκμάν
Ως «ένα περιστατικό της στιγμής» κατά το οποίο μαχαίρωσε έξι φορές «με αδύναμα χτυπήματα μόνο για να τον ενοχλήσει» τον Σαχζάτ Λουκμάν, περιέγραψε τη δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν, τον Ιανουάριο του 2013, ο ένας από τους δύο δράστες του εγκλήματος, απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Χρήστος Στεργιόπουλος, που έχει αποφυλακιστεί μετά από έξι χρόνια και 4 μήνες κράτησης, αρνήθηκε στην απολογία του ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και περιέγραψε το έγκλημα ως έναν διαπληκτισμό από αυτούς που συμβαίνουν καθημερινά μεταξύ οδηγών.

Εν προκειμένω, μεταξύ του ίδιου και του συγκατηγορούμενού του στην ανθρωποκτονία Διονύση Λιακόπουλου, που πήγαιναν βόλτα με μηχανή, και του Λουκμάν, που πήγαινε για δουλειά με ποδήλατο. «Ένα περιστατικό της στιγμής», όπως είπε χαρακτηριστικά, «μία παρεξήγηση που δυστυχώς κατέληξε όπως κατέληξε».

Κατά τον κ. Στεργιόπουλο, ο 27χρονος εργάτης ήταν αυτός που προκάλεσε τον ίδιο και τον Διονύση Λιακόπουλο, καθώς τους έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατό του και κινήθηκε πρώτος προς αυτούς. Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο Λουκμάν επιτέθηκε πρώτος στον Λιακόπουλο και ο ίδιος τον μαχαίρωσε έξι φορές επιπόλαια για να τον «ενοχλήσει», ώστε να απεγκλωβίσει τον φίλο του από τη λαβή του 27χρονου εργάτη.

Αν και με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου, που καταδίκασε τους δύο δράστες σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών και 5 μηνών, το έγκλημα είχε ρατσιστικά κίνητρα, ο Χρήστος Στεργιόπουλος επέμενε σήμερα απολογούμενος πως δεν κατάλαβαν εξαρχής ότι επρόκειτο για αλλοδαπό, αν και είδαν ότι «ήταν λίγο μελαμψός, όμως, θα μπορούσε να είναι Έλληνας», αλλά αφού το θύμα «ήρθε καταπάνω μας».

Ο κατηγορούμενος είπε, επίσης, πως ούτε ο ίδιος ούτε ο Διονύσης Λιακόπουλος -που μαχαίρωσε στην καρδιά τον 27χρονο- αντιλήφθηκαν ότι ο Λουκμάν είχε τραυματιστεί βαριά, ώστε να καλέσουν ασθενοφόρο, ενώ ισχυρίστηκε πως «δεν ήθελαν να το κάνουν». Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην αίθουσα, τα δικά του χτυπήματα στον Λουκμάν ήταν επιπόλαια, αβαθή, «αν ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω θα έβαζα δύναμη».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος, αποκάλυψε πως εδώ και δυο μήνες έχει αποφυλακιστεί για το έγκλημά του αυτό, για το οποίο είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, σε 20 χρόνια. Εξέτισε συνολικά 6 χρόνια και 4 μήνες, ενώ «εργαζόταν μέσα στη φυλακή»