Φωτορεπόρτερ συνελήφθη επειδή κάλυπτε την εκκένωση καταλήψεων στα Εξάρχεια

Gazzetta team
Φωτορεπόρτερ συνελήφθη επειδή κάλυπτε την εκκένωση καταλήψεων στα Εξάρχεια
Φίμωση φωτορεπόρτερ που κάλυπτε την εκκένωση κατάληψης στα Εξάρχεια καταγγέλλει η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ).

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου, προσήχθη σήμερα, ενώ κάλυπτε την επιχείρηση της αστυνομίας σε στέγη προσφύγων στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά.

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι ο φωτορεπόρτερ, που προσήχθη στη ΓΑΔΑ, παραπέμπεται στο αυτόφωρο για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», ενώ επισημαίνει ότι η αστυνομία «προωθεί και τη φίμωση της ενημέρωσης» και «επιχειρεί να συγκαλύψει τις ρατσιστικές αθλιότητες, με το κυνηγητό των μωρομάνων και των παιδιών τους αλλά και το μάντρωμα τους σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΚΕΕΡΦΑ:

Η ΕΛΑΣ φιμώνει φωτορεπόρτερ στην εισβολή της στη κατάληψη στέγης προσφύγων στη Πρασά

Με την σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου η ΕΛΑΣ και τη παραπομπή στο αυτόφωρο για διατάραξη οικιακής ειρήνης, χέρι-χέρι με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα κατά των προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στις καταλήψεις στέγης όπως στην Πρασσά και Μερλιέ, το πρώην 5ο σχολείο, προωθεί και την φίμωση της ενημέρωσης. Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να συγκαλύψει τις ρατσιστικές αθλιότητες, με το κυνηγητό των μωρομάνων και των παιδιών τους αλλά και το μάντρωμα τους σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις.

Δεκάδες παιδιά που φοιτούσαν στα δημοτικά σχολεία με τις αρπαγές της ΕΛΑΣ δεν θα κάτσουν στα θρανία αλλά θα βρεθούν στη μέση του πουθενά, όπως στο Κιλκίς η στην Κόρινθο.

Αυτή την άκαρδη, ανάλγητη, ρατσιστική εκστρατεία ανέλαβε να καλύψει ο Δήμαρχος Αθήνας Μπακογιάννης κάνοντας πλάτη στον Χρυσοχοίδη και τις ορδές των ΜΑΤ.

Στα χέρια τους έχουν κονδύλια για την άμεση στέγαση χιλιάδων προσφύγων σε σπίτια μέσα στις πόλεις ενώ προτιμούν να εκκενώνουν καταλήψεις στέγης , να χτίζουν άθλιες Αμυγδαλέζες σπαταλώντας εκατομμύρια και να κρατάνε χιλιάδες πρόσφυγες στην βαρβαρότητα των κάμπο στα νησιά

Φασιστοειδή υπουργοί του Μητσοτάκη σαν τον ΄Αδωνη Γεωργιάδη ξερνάνε ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων από τα κανάλια με αναφορές για "εισβολές" και "λαθρομετανάστες" τις μέρες που στη Βουλή φέρνουν αντεργατικά μέτρα για την διάλυση των συνδικάτων και την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών πλούσιων φίλων τους.

Αυτές τις μέρες παίρνουν το δρόμο της απόλυσης εκατοντάδες συμβασιούχοι στον Δήμο της Αθήνας και ο Μπακογιάννης τους γυρνά την πλάτη προτιμώντας τις καταδιώξεις προσφύγων από τα Εξάρχεια. Είναι το προσωπικό που θα μπορούσε να συμβάλει στην φροντίδα ντόπιων και προσφύγων που έχουν ανάγκη το κράτος πρόνοιας και όχι το κράτος της καταστολής.

Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από φασίστες στην περιοχή των Εξαρχείων πριν από κάποιους μήνες.

Να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ.

Το εργατικό κίνημα που ετοιμάζεται αν δώσει την πρώτη απάντηση στα αντεργατικά σχέδια Μητσοτάκη την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη είναι ώρα να μπει μπροστά και να τσακίσει μαζί με την λιτότητα, το ρατσισμό και τη καταστολή.

Πηγή: reader.gr