Δεν επιθυμεί τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» η οικογένεια Μπακογιάννη

Gazzetta team
Δεν επιθυμεί τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» η οικογένεια Μπακογιάννη
Τι αναφέρει η οικογένεια σε ανακοίνωση της αλλά και ο Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης» παρεμβαίνει η οικογένειά του δηλώνοντας πως δεν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.

Σε δήλωση της, αφού ευχαριστεί θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», τονίζει πως δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

«Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook αναφέρει:

«Ευχαριστούμε θερμά την "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ", για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού "Ευαγγελισμός" σε "Παύλος Μπακογιάννης", την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.

Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους, δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

Άλλωστε, κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση και την ενότητα.

Η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα.

Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί.

Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ».