Δημοσκόπηση Pulse: Στις 13,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αισιόδοξη η πλειοψηφία για την πορεία της χώρας

Gazzetta team
Δημοσκόπηση Pulse: Στις 13,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αισιόδοξη η πλειοψηφία για την πορεία της χώρας
Διψήφια η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές, η διαφορά μεταξύ των δύο διευρύνεται στις 13,5 μονάδες με τη ΝΔ να καταγράφει 39,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ 26%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%, η ΜέΡΑ25 με 4% και η Ελληνική Λύση με 3%.

Στο 11% καταγράφεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ η επιλογή «Άλλο κόμμα» (Χρυσή Αυγή, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή Πλεύση Ελευθερίας») συγκεντρώνει ποσοστό 5,5%.

Συντριπτική η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Παράσταση Νίκης, με το 72% των ερωτηθέντων να απαντά ότι η Νέα Δημοκρατία θα ήταν αυτή που θα κέρδιζε σε επόμενες εκλογές έναντι μόλις 17% που πιστεύει ότι θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται με ποσοστό 44% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας ευρύ προβάδισμα έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 27%, μόλις 4 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον «κανένα».

Συνολικά στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ καταγράφεται μία αντιστροφή του κλίματος και της κοινής γνώμης, καθώς το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες κινούνται «προς τη σωστή κατεύθυνση» και το 47% χαρακτηρίζει την προσωπική του οικονομική κατάσταση «μέτρια».

Αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 54% αξιολογεί θετικά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε, το 24% αρνητικά και το 22% απάντησε ότι «δεν έχει παρακολουθήσει ή δεν έχει ενημερωθεί».

Τέλος, σχετικά αισιόδοξη η πλειοψηφία των ερωτηθέντων για την προοπτική της χώρας, με το 39% να απαντά ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες θα πάνε «λίγο ή πολύ καλύτερα», το 29% «πάνω- κάτω τα ίδια» και το 25% «λίγο ή πολύ χειρότερα».

Πηγή: reader.gr