Μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα δίνει η πυροσβεστική

Gazzetta team
Μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα δίνει η πυροσβεστική
Μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα ανά την Ελλάδα δίνει το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Αγροτική έκταση φλέγεται στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 29 πυροσβέστες, 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 5 άτομα, ενώ τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στην περιοχή νωρίτερα έχουν καθηλωθεί στο έδαφος εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και θα επιχειρήσουν εκ νέου να απογειωθούν μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Νικολέτας Πανδή, έχει δοθεί προληπτικά εντολή εκκένωσης δύο χωριών.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για εγκαταστάσεις διαφόρων εταιρειών, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν αυτή την ώρα 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Πυρκαγιά μαίνεται σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 18 οχήματα, 50 πυροσβέστες, δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα και δύο μάδες πεζοπόρου τμήματος, επιχειρούν την κατάσβεσή της.

Επίσης, πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελείται από 18 οχήματα, 26 άνδρες κι ένα πεζοπόρο τμήμα με 13 πυροσβέστες. Στο έργο κατάσβεσή της μετέχουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι στον κόμβο της εθνικής οδού Χανίων - Κισάμου, στην περιοχή Κολυμπάρι, κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο όπου υπήρχε παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων, κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής Οδού και μέσα σε έκταση με καλάμια.

Από τις φλόγες και λόγω των πυκνών καπνών, υπήρξαν προβλήματα ορατότητας στο συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής οδού χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν άλλα προβλήματα. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με 11 οχήματα από τις υπηρεσίες Χανίων και Κισάμου κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή της Μερικιάς Λέρου. Στην περιοχή επιχειρούν οι υπηρεσίες του δήμου, των Σωμάτων Ασφαλείας, εναέρια μέσα πυρόσβεσης, καθώς και πολλοί εθελοντές - κάτοικοι του νησιού.

Ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλλιας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι γίνονται συντονισμένες κινήσεις, έτσι ώστε να τεθεί σε έλεγχο. Στο έργο της κατάσβεσης, παίρνουν μέρος και πυροσβεστικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από το νησί της Σάμου. Στο νησί έχει μεταφερθεί πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, με σούπερ πούμα από τη Σάμο.

Πηγή: reader.gr