Οι αλλαγές που θα γίνουν στον Ποινικό Κώδικα: Πιο αυστηρές οι ποινές για εμπρηστές

Gazzetta team
Οι αλλαγές που θα γίνουν στον Ποινικό Κώδικα: Πιο αυστηρές οι ποινές για εμπρηστές
Μεγάλες αλλαγές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» επανεξετάζεται η νομοθεσία για πυρκαγιές και εμπρησμούς και ταυτόχρονα η ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας για την πρόκληση σωματικών βλαβών σε εφοριακούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, θεωρείται βέβαιη η επαναφορά του αδικήματος της κατοχής εκρηκτικών υλών (μολότοφ) σε κακουργηματική μορφή,

Οι αλλαγές για τους εμπρηστές γίνονται επιτακτικές μετά και την τραγωδία στην Εύβοια, που μπορεί, να μη στοίχισε ανθρώπινες ζωές, προκάλεσε όμως τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

Με την έναρξη των εργασιών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, κάτι που ενδέχεται να γίνει ακόμη και εντός της εβδομάδας, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι διεργασίες για τις όποιες βελτιώσεις μπορεί να φέρει η ισχύουσα νομοθεσία για τα αδικήματα που σχετίζονται με την πρόκληση πυρκαγιών και τους εμπρησμούς.

Σε πρώτη φάση, σκοπός είναι να διαπιστωθεί τι ακριβώς μπορεί να αλλάξει προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης ώστε να καταστεί σαφές ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει ανοχή στους δράστες τέτοιων εγκλημάτων.

Την κινητοποίηση, όπως είναι λογικό, προκάλεσε τόσο η εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική πέρυσι το καλοκαίρι όσο και η πρόσφατη πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια, που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσους, με τις Αρχές να συνηγορούν στο σενάριο του εμπρησμού.

Πηγή: Reader.gr