Εξετάζονται οι κινήσεις τριών υπόπτων για την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια

Gazzetta team
Εξετάζονται οι κινήσεις τριών υπόπτων για την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια
Σε τρεις ύποπτους έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες της Πυροσβεστικής, όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια με τις τελευταίες κινήσεις τους να ερευνώνται διεξοδικά από την αρμόδια υπηρεσία.

Μάλιστα, ζητήθηκε και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τους τρεις υπόπτους. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζουν κυρίως στον 33χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι για εννέα εμπρησμούς και είχε καταδικαστεί για έναν, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο 33χρονος σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ έχει δηλώσει στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής ότι βρισκόταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Αγριλίτσα την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

Οι δύο άλλοι ύποπτοι έχουν παρουσιάσει άλλοθι και ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο που ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά.

Ωστόσο, οι Αρχές εκτιμούν ότι με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα μπορέσουν να διασταυρώσουν τις καταθέσεις τους με βάση τα σήματα από τις κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Οι Αρχές έχουν πάρει περισσότερες από 30 καταθέσεις κατοίκων, οι οποίοι αναφέρουν ύποπτες κινήσεις ατόμου με μοτοσικλέτα και ενός ακόμη με αυτοκίνητο στην περιοχή.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διαλευκανθεί ακόμα όμως οι υποψίες για εμπρησμό είναι έντονες.

Σήμερα, η κατάσταση στην Εύβοια είναι καλύτερη και πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, αλλά όχι κάποιο ενεργό μέτωπο.

Πηγή: reader.gr