Κοκαΐνη και κάνναβη έστελναν με το... ταχυδρομείο στα νησιά

Gazzetta team
Κοκαΐνη και κάνναβη έστελναν με το... ταχυδρομείο στα νησιά
Τον τρόπο προκειμένου να στέλνουν ναρκωτικά σε νησιά - δημοφιλείς τουριστικούς προορισμού, είχαν βρει τα μέλη μίας συμμορίας που εξαρθρώθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., με απολογισμό τέσσερις συλλήψεις.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς τα μέλη της συμμορίας είχαν στήσει με πολύ μεγάλη μεθοδικότητα το κόλπο τους. Στόχος τους η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης, MDMA, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης), ιδίως σε περιοχές με μεγάλη παρουσία τουριστών και ζήτηση για ψυχοτρόπες ουσίες. «Εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται ένας 33χρονος με έδρα την Αθήνα, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Μύκονο το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτός είναι ο άνθρωπος που7 συντόνιζε και κατηύθυνε τη δράση του οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών.

Είχε προηγηθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, η σύλληψη ενός 31χρονου -επίσης στη Μύκονο-, καθώς σε ταχυδρομικό δέμα που παρέλαβε βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 31,4 γραμμαρίων. Άμεσα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι που διέμεναν οι δύο άντρες στο «νησί των ανέμων», αλλά και στη μηχανή που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών. Οι Αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν ακόμα:

  • 5,3 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης,
  • 9 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA,
  • 25,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • αποδείξεις αποστολής δεμάτων και ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Σε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση στην Ιεράπετρα Κρήτης, εντοπίστηκε και συνελήφθη μία 32χρονη γυναίκα, καθώς στην κατοχή της βρέθηκε ταχυδρομικό δέμα που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 6,3 γραμμαρίων. Τέλος, το βράδυ της 14ης Αυγούστου εντοπίσθηκε και συνελήφθη μία 34χρονη -επίσης μέλος του κυκλώματος- στη Νάξο, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 26,8 γραμμαρίων και κάνναβης βάρους 2,2 γραμμαρίων, τα οποία προμηθεύτηκε από τον 33χρονο στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πηγή: Reader.gr