Εύβοια: Βρέθηκαν γκαζάκια και μπιτόνια βενζίνης στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά (vid)

Gazzetta team
Εύβοια: Βρέθηκαν γκαζάκια και μπιτόνια βενζίνης στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά (vid)
Την ώρα που οι πυροσβέστες και οι πιλότοι των Canadair και των Ericsson δίνουν ακόμα μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια, το ανακριτικό της Πυροσβεστικής έχει συλλέξει μία σειρά στοιχείων που δείχνουν ότι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης οφείλεται σε εμπρησμό.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχουν εντοπίσει στοιχεία που παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια (σ.σ. εμπρησμός) σε τρία διαφορετικά σημεία που προκλήθηκαν ισάριθμες εστίες φωτιάς, κοντά στη Μονή Μακρυμάλλης και σε απόσταση περίπου 1,5χλμ. από το χωριό.

Με δεδομένο ότι η πυρκαγιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τρία κοντινά, οι άνδρες του ΠΣ εντόπισαν σε μία ακτίνα περίπου 100 μέτρων ίχνη καύσης, στουπιά, πλαστικά μέρη μπιτονιών, ενδεχομένως με εύφλεκτο υγρό, συσσωρευμένη καύσιμη ύλη (κλαδιά, ξύλα) και κάποια φιαλίδια υγραερίου.

Για την ώρα, πρόκειται για ενδείξεις που πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς και να φανεί εάν πρόκειται για αποδεικτικά στοιχεία εμπρησμού.

Νωπό είναι το παράδειγμα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που κάποιοι έδειχναν άδειες φιάλες από γκαζάκια ως στοιχεία εμπρησμού, παρότι κάποιος ασυνείδητος τις είχε πετάξει στο δάσος και απλά είχε περάσει από πάνω τους η φωτιά.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συλλέγουν και καταθέσεις από κατοίκους -έχουν ξεπεράσει τις 30-, καθώς υπάρχουν αναφορές για ύποπτες κινήσεις ενός ατόμου με μηχανή χαμηλού κυβισμού και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, όπως επίσης κι ενός ακόμη ατόμου που φέρονταν να κινείται με Ι.Χ. αυτοκίνητο. Για την ώρα, όμως, τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς δεν υπάρχουν τα στοιχεία των ατόμων αυτών και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας είναι δύσκολο να γίνει ταυτοποίηση.