Ενδείξεις εμπρησμού στη φωτιά της Εύβοιας σύμφωνα με την Πυροσβεστική (vid)

Gazzetta team
Ενδείξεις εμπρησμού στη φωτιά της Εύβοιας σύμφωνα με την Πυροσβεστική (vid)
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, το οποίο επικαλείται πηγές της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά στην Εύβοια οφείλεται σε εμπρησμό.

Η καταστροφική πυρκαγιά που καίει την κεντρική Εύβοια από το πρωί της Τρίτης, φαίνεται ότι είναι έργο εμπρηστών σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Open.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά μετέβη στην περιοχή και ειδικό κλιμάκιο της αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος.

Όλες οι πληροφορίες που είχαν από την αρχή οι πυροσβέστες, οδηγούσαν στο ενδεχόμενο ότι η πυρκαγιά μπορεί να οφείλεται σε εμπρησμό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, το οποίο επικαλείται πηγές της πυροσβεστικής υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις και πληροφορίες ότι η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό.

Δεν υπάρχουν ευρήματα, ωστόσο όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 3:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ένα άτομο, μπορεί και δύο, το οποίο κινούνταν με αυτοκίνητο ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Μακρυμάλλη, στις 3:15 σταμάτησε επί του επαρχιακού δρόμου και κινήθηκε περίπου 50 μετρά μέσα στο δάσος, εκεί έβαλε την πρώτη πυρκαγιά.

Επέστρεψε στο αυτοκίνητο, επιβιβάστηκε μέσα σε αυτό και συνέχισε για περίπου 100 μέτρα τη διαδρομή του, σταμάτησε εκ νέου και περπάτησε πάλι περίπου 50 μέτρα μέσα στο δάσος, βάζοντας τη δεύτερη φωτιά.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο διένυσε 100 μέτρα, σταμάτησε ξανά και περπάτησε 50 μέτρα όπου και έβαλε την τρίτη πυρκαγιά. Εκεί εξαφανίζεται ο εμπρηστής ή οι εμπρηστές

Οι πυροσβέστες θεωρούν ότι αυτός που έβαλε την φωτιά την έβαλε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αφήσει ίχνη, οπότε είτε χρησιμοποίησε αναπτήρα είτε σπίρτα είτε κάποιο στουπί.

Παράλληλα συνεχίζουν τις έρευνες μήπως εντοπιστεί κάποιο στοιχείο, το οποίο θα τους βοηθήσει.

Πηγή: reader.gr