Σπείρα ανηλίκων έκανε κλοπές στην Αθήνα

Gazzetta team
Σπείρα ανηλίκων έκανε κλοπές στην Αθήνα
Συμμορία ανηλίκων με πλούσια δράση σε κλοπές και ληστείες στο κέντρο της Αθήνας, εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Η δράση της συμμορίας ήταν κυρίως στην Καλλιθέα και το Μοναστηράκι. Οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να συλλαμβάνουν ένα 15χρονο, ενώ παράλληλα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά έξι ατόμων (ενός ακόμα 15χρονου, ενός 16χρονου, δύο 17χρονων και ενός 18χρονου).

Οι κατηγορούμενοι από αρχές του έκαναν ληστείες σε βάρος άλλων ανηλίκων, καθώς και κλοπές από καταστήματα και ΙΧ αυτοκίνητα.

Η τακτική τους ήταν να προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματα και με την απειλή μαχαιριού ή με τη χρήση βίας, αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα και διάφορα πολύτιμα αντικείμενα. Σε άλλες περιπτώσεις, παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και έκλεβαν από το εσωτερικό τους τσάντες και διάφορα αντικείμενα. Παράλληλα έκαναν και κλοπές από καταστήματα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών, δύο περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα, τρεις κλοπές από αυτοκίνητα, καθώς και μία κλοπή μοτοσικλέτας.