Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Υμηττό, εμπρησμό καταγγέλουν οι κάτοικοι (pics & vid)

Gazzetta team
Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Υμηττό, εμπρησμό καταγγέλουν οι κάτοικοι (pics & vid)
Σε πλήρη ύφεση βρίσκεται το μεσημέρι της Δευτέρας η φωτιά στον Υμηττό που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε τέσσερα σπίτια.

Στην περιοχή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, μάλιστα μετά τις 10:00 σταμάτησαν και οι εναέριες ρίψεις, ωστόσο η Πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή λόγω των ανέμων.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ μίλησε για φλόγα ύψους 20 μέτρων σε μικρή απόσταση από σπίτια στην Παιανία».

«Είχαμε δύο μεγάλα μέτωπα: το ένα σε χαράδρα κοντά στον οικισμό της Παιανίας και το δεύτερο στην κορυφογραμμή» είπε.

Καταγγελίες κατοίκων για ταυτόχρονες εκρήξεις

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγο για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Η φωτιά έφτασε στις κεραίες, όπου προξένησε μικρές ζημιές σε υλικά έξω από το χώρο.

Σε ό,τι αφορά στις ζημιές στην Παιανία από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία.

Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με την συνδρομή της Αστυνομίας.

Από την πρώτη στιγμή, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν αμέσως οι κάτοικοι των σπιτιών στην Παιανία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Το χρονικό

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 03:18 σε κατοικημένη περιοχή στην Παιανία κι έφτασε ως τις κεραίες.

Λόγω της έκτασης της φωτιάς εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία προληπτικά.

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και παράλληλα στο μέτωπο της φωτιάς έχει μεταβεί ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα και εναέρια μέσα.