Φωτιά στην Παιανία, καίγεται και ο Υμηττός (pic)

Gazzetta team
Φωτιά στην Παιανία, καίγεται και ο Υμηττός (pic)
Μεγάλη έκταση έχει πάρει η φωτιά στον Υμηττό, με τους κάτοικους στις γύρω περιοχές να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται από τις 3:18 τα ξημερώματα η φωτιά που εκδηλώθηκε στους πρόποδες του Υμηττού στην Παιανία και πλέον κινείται νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά έχοντας φτάσει μέχρι και την κορυφογραμμή της Καισαριανής.

Στην περιοχή αναμένεται να φτάσουν σε λίγη ώρα για να κάνουν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και δύο ελικόπτερα Σινούκ.

Από εδάφους επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ έχουν καταγραφεί και ζημιές σε διάσπαρτες κατοικίες στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι άνεμοι 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή και οι οποία κατά καιρούς ενισχύονται από ισχυρές ριπές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει και εισήγηση για εκκένωση διάσπαρτων κατοικιών.

Για την διευκόλυνση της επιχείρησης της πυροσβεστικής η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κατεχάκη από την οδό Πίνδου μέχρι το στρατόπεδο Σακέτα αλλά και στην έξοδο της Αττικής οδού στην περιφερειακή Υμηττού προς Καισαριανή.

Στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ στην περιοχή της φωτιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: protothema.gr