Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για να χτυπήσει ληστές και διαρρήκτες (vid)

Gazzetta team
Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για να χτυπήσει ληστές και διαρρήκτες (vid)
Η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών της Ασφάλειας και οι στοχευμένες επιχειρήσεις που θα οδηγήσουν στην εξάρθρωση ενόπλων συμμοριών, είναι ο στόχος της νέας πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν ενισχυθεί με περίπου 500 αστυνομικούς, οι 5 Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας της Αττικής και τα τοπικά Τμήματα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι ενεργές περίπου 300 συμμορίες ενόπλων ληστών και διαρρηκτών, που «χτυπούν» σπίτια, βενζινάδικα, περίπτερα - ψιλικατζίδικα, σούπερ μάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ-play, ταχυδρομεία κ.ά.

Ο λόγος για την επονομαζόμενη μικρό-εγκληματικότητα, για την οποία η προηγούμενη πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας υποστήριζαν ότι έχει μειωθεί -επικαλούμενες στατιστικά στοιχεία-, την ώρα που οι γειτονιές της Αθήνας υπέφεραν κυριολεκτικά.

Στην Κατεχάκη εκτιμούν ότι όσο είσαι σημαντικό είναι να υπάρχει εμφανής αστυνόμευση -που θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε έκνομες ενέργειες- εξίσου σημαντικό είναι να ενισχυθούν οι υπηρεσίες Ασφαλείας.

Από εκεί, άλλωστε, θα προέλθουν οι απαραίτητες πληροφορίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών.

Το βάρος πέφτει σε συνοικίες «φωτιά» της Αθήνα (σ.σ. Πατήσια, Κυψέλη κ.ά.), όπως επίσης και στη Δυτική Αττική όπου εκτιμάται ότι «φωλιάζουν» οι περισσότερες συμμορίες ενόπλων ληστών και διαρρηκτών εκμεταλλευόμενοι το «άβατο» που υπάρχει σε πολλές περιοχές όπως το Μενίδι ή το Καματερό.

Όσον αφορά τις προσλήψεις των ειδικών φρουρών, στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ενταχθεί σε υπηρεσία (στις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ) τουλάχιστον 500 νέοι αστυνομικοί.

Πηγή: reader.gr