Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία στο Περιστέρι (vid)

Gazzetta team
Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία στο Περιστέρι (vid)
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 25χρονου Τούρκου κουρδικής καταγωγής που έχασε τη ζωή του όταν πυροβολήθηκε τρεις φορές ενώ βρισκόταν σε καφετέρια στο Περιστέρι.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να «χαρτογραφήσουν» το παρελθόν του 25χρονου ελπίζοντας ότι εκεί ίσως βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στα κίνητρα ή και την ταυτότητα του δολοφόνου.

Την Πέμπτη κατέθεσε στη ΓΑΔΑ η σύζυγος του 25χρονου και δεν αποκλείεται να κληθεί ξανά.

Μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν δύο σενάρια.

Το πρώτο θέλει να υπάρχει προσωπικό κίνητρο πίσω από τη δολοφονία λόγω της κίνησης του δολοφόνου να συνεχίσει να χτυπά με το όπλο το θύμα του όταν του έπεσε η γεμιστήρα από το 9αρι πιστόλι.

Το δεύτερο αφορά μια «στημένη» εκτέλεση λόγω κάποιας οικονομικής συναλλαγής που δεν είχε καλή εξέλιξη από παράνομη δραστηριότητα όπως π.χ. η διακίνηση προσφύγων ή κατασκευή πλαστών εγγράφων). Το σενάριο αυτό «δείχνει» η παρουσία ενός ανθρώπου που καθόταν μαζί με τον 25χρονο Τούρκο πριν τη δολοφονία του. Το άτομο αυτό είχε σηκωθεί από το τραπέζι δευτερόλεπτα πριν την εμφάνιση του δολοφόνου και την πισώπλατη εκτέλεση.

Οι κάμερες ασφαλείας της καφετέριας που ανήκει στον ηθοποιό Μάνο Παπαγιάννη έχουν καταγράψει τη δολοφονία ενώ το πρόσωπο του εκτελεστή διακρίνεται καθαρά.

«Ο κύριος Παπαγιάννης είναι σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη. Αμέσως έφτασε στο σημείο. Διαχειρίστηκε με πολύ ψυχραιμία και σύνεση το περιστατικό και ήταν στο πλευρό των συνεργατών του. Συνεργάστηκε με τις Αρχές που διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση. Είναι σοκαρισμένος από αυτή την υπόθεση. Πλέον είναι καθημερινότητα αυτά τα πράγματα, όπως ξέρετε έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα τον τελευταίο καιρό», δηλώνει η δικηγόρος του ηθοποιού, Γιάννα Παναγοπούλου στο STAR.

Πηγή: reader.gr