Έρανος: Ενα πάρκο για τα δύο κοριτσάκια που χάθηκαν στο Μάτι (pic)

Gazzetta team
Έρανος: Ενα πάρκο για τα δύο κοριτσάκια που χάθηκαν στο Μάτι (pic)
Έρανος για να φτιαχτεί πάρκο στη μνήμη των δίδυμων κοριτσιών Σοφίας και Βασιλικής και που χάθηκαν πέρσι στο Μάτι, διοργανώνεται από εθελοντές και ήδη η ανταπόκριση του κόσμου ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Ένας χρόνος. 365 ημέρες, 8.760 ώρες από τη στιγμή που όπως για δεκάδες άλλες, έτσι και για την οικογένεια Φιλιπποπούλου, η ζωή άλλαξε δραματικά μετά την πυρκαγιά στο Μάτι. Μέσα σε ελάχιστες στιγμές, δύο νέοι άνθρωποι έχασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν.

Τα δίδυμα αγγελούδια τους που έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο για τον χειρότερο δυνατό λόγο, καθώς επίσης τον παππού Φίλιππο και τη γιαγιά Σοφία. Η Σοφία και η Βασιλική Φιλιπποπούλου λείπουν κάθε μέρα και πιο πολύ αλλά, όπως και οι άλλες 100 ψυχές που «μαρτύρησαν» στο Μάτι, δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ.

Για να τιμήσει τη μνήμη τους, ο στενός φίλος της οικογένειας, Άγγελος Κοντοθάνος, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Μαυρολιθαριτών, διοργανώνουν πανελλήνιο έρανο ώστε να φτιαχτεί ένα ψυχαγωγικό πάρκο, το «Πάρκο της Σοφίας και της Βασιλικής», στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας, όπου τα δύο κοριτσάκια και οι γονείς τους συνήθιζαν να εξορμούν.

Ο σχετικός λογαριασμός που έχει ανοιχτεί είναι ο ακόλουθος:
Δικαιούχος : Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Μαυρολιθαριτών
Τράπεζα Eurobank
Swift : ERBKGRAAXXX
IBAN : GR2402600340000730200997561