Συνελήφθη 64χρονος για την φωτιά στα Μέγαρα (vid)

Gazzetta team
Συνελήφθη 64χρονος για την φωτιά στα Μέγαρα (vid)
Χειροπέδες σε έναν 64χρονο, κάτοικο της Αγίας Τριάδας Μεγάρων, πέρασαν οι πυροσβέστες καθώς αυτός φαίνεται να είναι ο υπεύθυνος για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι κι έφτασε στις αυλές των σπιτιών.

Συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 64χρονος ημεδαπός ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγία Τριάδα του δήμου Μεγάρων, στο νομό Αττικής.

Για την πυρκαγιά ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική στις 13:13, την Κυριακή. Σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο:

  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις - ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο

Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα