Αύξηση της στρατιωτικής θητείας εξετάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Gazzetta team
Αύξηση της στρατιωτικής θητείας εξετάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί στενά τις ενέργειες και τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μία συμπεριφορά που μας προβληματίζει σοβαρά, όπως άλλωστε προβληματίζει και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από το βήμα της Βουλής.

Μιλώντας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε ότι «είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε ούτε πρόκειται να ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές οι οποίες αμφισβητούν ευθέως την εδαφική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τις αποφάσεις διεθνείς συμβάσεις και διεθνών οργανισμών».

Έστειλε επίσης μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αξιόμαχες και πάντα έτοιμες, λέγοντας πως το πατριωτικό καθήκον της Ελλάδας είναι να φροντίσει «η κόψη του σπαθιού η τρομερή να είναι πάντα ακονισμένη».

«Κι αν είναι στο θηκάρι τώρα, πρέπει αν χρειαστεί να είναι ακονισμένο και τρομερό, εύχομαι να παραμείνει στο θηκάρι, δεν είμαστε όμως και αμέριμνοι» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Δέχομαι εισηγήσεις για αύξηση της θητείας»

Μετά το τέλος της ομιλίας, ο υπουργός, σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι δέχεται εισηγήσεις για αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Είπε μάλιστα πως οι εισηγήσεις είναι προς την κατεύθυνση να διατηρηθεί η σημερινή θητεία για όσους υπηρετούν στα σύνορα, ως κίνητρο, ενώ η αύξηση να αφορά τους υπόλοιπους.

Πηγή: reader.gr