Η πολιτική αγωγή ζήτησε ανάγνωση εγγράφου με το στίγμα του κινητού του Ρουπακιά

Gazzetta team
Η πολιτική αγωγή ζήτησε ανάγνωση εγγράφου με το στίγμα του κινητού του Ρουπακιά
Το στίγμα του κινητού του Γιώργου Ρουπακιά δεν επαληθεύει, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή στην δίκη της Χρυσής Αυγής, τον ισχυρισμό που προέβαλε ο κατηγορούμενος ότι λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, έχουν καταγραφεί δύο κλήσεις του Γιώργου Ρουπακιά στον χρόνο που είπε πως βρισκόταν στο Περιστέρι, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που αποδεικνύουν πως ο κατηγορούμενος δεν είπε αλήθεια.

Με αίτημά της προς το δικαστήριο, η πολιτική αγωγή ζήτησε να αναγνωστούν δύο τηλεφωνικές κλήσεις του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του μουσικού, οι οποίες καταγράφηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21:11 η μία και 21:22 η δεύτερη και έχουν καταγραφεί από την κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Νίκαια. Κατά την πολιτική αγωγή είναι αναγκαία η ανάγνωση του εν λόγω εγγράφου, καθώς από την συγκεκριμένη καταγραφή προκύπτει πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν ήταν στο Περιστέρι, όπως ο ίδιος είπε στην απολογία του. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος για πρώτη φορά ανέφερε το Περιστέρι, προσδιόρισε τον χρόνο παραμονής του στην περιοχή, όπου είπε πως πήγε, να είναι από τις 20:30 έως τις 22:30.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα τις επόμενες ημέρες.

Η διαδικασία, σήμερα, συνεχίστηκε με τις απολογίες των κατηγορουμένων για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, Γεωργίου Σκάλκου και Σταύρου Σαντοριναίου.

Ο πρώτος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του με όσα έγιναν τη νύχτα της δολοφονίας, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος ήταν με τον συγκατηγορούμενό του Γιώργο Δήμου και πήγαν μαζί, όταν ο Δήμου έλαβε το μήνυμα από την Τοπική Νίκαιας, στα γραφεία, τα οποία όμως ήταν κλειστά.

Ο Σκάλκος είπε, επίσης, ότι κάπου κοντά στα γραφεία της Τοπικής είδε τον συγκατηγορούμενό του Ι. Κομιανό πάνω στο μηχανάκι του «να πηγαίνει ήρεμα προς Κερατσίνι». Η αναφορά του προκάλεσε την αντίδραση του ίδιου του Κομιανού, ο οποίος τον κατηγόρησε πως τον εμπλέκει σκόπιμα με υπόδειξη του Δήμου. Ο κατηγορούμενος σημείωσε πως ο Δήμου είχε τηλεφωνήσει στον Ρουπακιά, ο οποίος του είχε πει πως τον έχουν συλλάβει.

Πρόεδρος: Άλλα πράγματα λέει ο Δήμου. Ξέρετε τι λέει;

Κατηγορούμενος: Ότι ο Κομιανός μάς είπε «πάνε να πιάσουν τους δικούς μας», «πάμε για μάχες» και τέτοια.

Πρόεδρος: Άλλο σημείο που να διαφέρουν οι απολογίες σας;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι...

Πρόεδρος: Γιατί να πει ο Δήμου ότι είχε μηχανές έξω από την Τοπική; Τον ρωτήσατε;

Κατηγορούμενος: Δεν τον ξαναείδα.

Ο Σταύρος Σαντοριναίος, απολογούμενος, επιχειρώντας να εξηγήσει τις επτά τηλεφωνικές κλήσεις που είχε με τον συγκατηγορούμενό του Αναστάσιο-Μάριο Αναδιώτη το επίμαχο βράδυ είπε πως πρόκειται για παιδικό φίλο του και ότι τα τηλεφωνήματα δεν σχετίζονται με όσα έγιναν στο Κερατσίνι εκείνο το βράδυ: «Είχα επτά τηλεφωνικές κλήσεις με ένα παιδικό μου φίλο, γι' αυτό είμαι εδώ. Αυτό μάλλον ήταν υπεραρκετό για να τραβήξω όλα αυτά. Εγώ δεν έχω ούτε μια φωτογραφία της Χρυσής Αυγής στους υπολογιστές μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι σε καμία φωτογραφία και ότι δεν έχω καμία κλήση με άλλους συγκατηγορουμένους μου... Με κάλεσε ο Αναδιώτης και μου είπε "κάποιες ομάδες πλακώθηκαν, μαχαιρώθηκαν", λέω "έλα ρε..." και το κλείσαμε. Πήγα στους γονείς μου, το ανέφερα, μου λέει η μάνα μου "σου είπε ποιος; Στο Κερατσίνι;". Μου λέει "για ξαναπάρε τον, μπορεί να 'ναι κάποιος γνωστός μας".

Πρόεδρος: Κατά προτροπή της μητέρας σας δηλαδή, λέτε τώρα;

Κατηγορούμενος: Ναι.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο.