Αποφυλακίστηκε ο πατροκτόνος της Ζακύνθου: «Θα το μετανιώνω όλη μου τη ζωή» (vid)

Gazzetta team
Αποφυλακίστηκε ο πατροκτόνος της Ζακύνθου: «Θα το μετανιώνω όλη μου τη ζωή» (vid)
Ελεύθερος είναι πλέον ο 27χρονος Αλέξης που είχε σκοτώσει πριν από περίπου ένα χρόνο τον πατέρα του στη Ζάκυνθο. Ο ίδιος σε δηλώσεις του είπε ότι δεν θυμάται κάτι από τον πατέρα του, ότι θέλει μία νέα αρχή και ευχαρίστησε το δικαστήριο που είδε την αλήθεια.

Αποφυλακίστηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (15/6) από τις φυλακές της Κάτω Αχαΐας ο 27χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος Αλέξης είχε σκοτώσει τον πατέρα του, συνταξιούχο ταχυδρόμο με κυνηγετική καραμπίνα, πριν από περίπου ένα χρόνο στη Ζάκυνθο.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα ο πατέρας κακοποιούσε συστηματικά τόσο τον 27χρονο όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας. Αυτό που όπλισε το χέρι του ήταν όταν έμαθε ότι ο πατέρας του βίαζε τη 10χρονη αδερφή του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, επτά χρόνια για τη δολοφονία του πατέρα του και από 12 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Οι συνήγοροι του 27χρονου άσκησαν έφεση, η οποία είχε ανασταλτική ισχύ και έτσι, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Μετά την αποφυλάκιση του ο 27χρονος Αλέξης μιλώντας στην κάμερα του Star, είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάω σπίτι μου στην οικογένεια μου. Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη που είδε την αλήθεια και μου έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία. Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που στήριξε εμένα και την οικογένεια μου όλο αυτό το διάστημα. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, να μην γινόταν ποτέ αυτό. Έχω μετανιώσει από την πρώτη στιγμή και ξέρω πως θα μετανιώνω μέχρι να πεθάνω γι' αυτό που έκανα».

Είπε ότι από εδώ και πέρα γυρνάει στον τόπο που μεγάλωσε την Ζάκυνθο για μία νέα αρχή και μία νέα ζωή, ενώ όλους αυτούς τους μήνες που ήταν στην φυλακή αυτό που σκεφτόταν ήταν να αποφυλακιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να γυρίσει πίσω στην οικογένεια του.

Επίσης δήλωσε, «Εμένα δυστυχώς η ζωή μου καταστράφηκε από την ημέρα που γεννήθηκα. Με πλήγωσαν όλα αυτά τα βιώματα που είχα από τον ίδιο μου τον πατέρα».

Για το έγκλημα είπε,«Δεν θυμάμαι τίποτα απολύτως από την μέρα του εγκλήματος. Δεν ήμουν εγώ, ήταν ο πόνος, ο θυμός και η οργή ενός μικρού παιδιού, ενός βασανισμένου παιδιού».

Τέλος για την ανάμνηση που έχει από τον πατέρα του, «Δεν θα θυμάμαι τίποτα από τον πατέρα μου. Δεν υπάρχει κάτι καλό, δεν ένιωσα την αγάπη του, οπότε δεν έχω να θυμάμαι και κάτι».

Πηγή: reader.gr