Έγκλημα στα Χανιά: Την βίασε, την στραγγάλισε και την πέταξε στην σπηλιά (pics & vid)

Gazzetta team
Έγκλημα στα Χανιά: Την βίασε, την στραγγάλισε και την πέταξε στην σπηλιά (pics & vid)
Θύμα βίαιης εγκληματικής ενέργειας έπεσε πιθανόν η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος, Σούζαν Ίτον, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης.

Ο κ. Λαγουδάκης ανέφερε πως είναι πιθανόν η άτυχη βιολόγος να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, όπως διαπιστώθηκε από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Από την πλευρά του ο 27χρονος αγρότης Γ. Π. ομολόγησε κατά πληροφορίες πως αφού παρέσυρε με το αυτοκίνητό του την βιολόγο που έκανε τζόκινγκ στην περιοχή, στη συνέχεια την έβαλε αναίσθητη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, την βίασε και εγκατέλειψε τη σορό της στο τούνελ.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, η προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Κρήτης, Ελένη Παπαθανασίου ανέφερε ότι η Σούζαν Ίτον βιάστηκε και δολοφονήθηκε.

Τι κατέθεσε ο δράστης

Όπως ανακοίνωσε η Υπαστυνόμος Α', Ελένη Παπαθανασίου «ο δράστης ισχυρίστηκε οτι το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή, και έχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική της κακοποίηση τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να τη ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου όπου την απέρριψε αφού προηγουμένως τη βίασε. Ακολούθως τοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προϋπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο όπου καθάρισε επιμελώς το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν».

Ο χρόνος θανάτου της άτυχης γυναίκας προσδιορίστηκε ως το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου και το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό. Το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου καθώς και κακώσεις στα χέρια.

Τα ίχνη των ελαστικών και το κινητό «έδειξαν» τον δολοφόνο

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, οι αρχές βρήκαν ίχνη από ελαστικά αυτοκινήτου που – όπως τελικά ταυτοποιήθηκε – ανήκει στον 27χρονο αγρότη.

Μάλιστα, με αυτό το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε η 60χρονη επιστήμονας στον χώρο όπου βρέθηκε νεκρή.

Τα ίχνη των ελαστικών βρίσκονταν στο αγροτεμάχιο όπου οδηγεί στο φρεάτιο της στοάς.

Παράλληλα κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το αυτοκίνητο του δράστη ενώ το σήμα του κινητού τηλεφώνου έδειξε τα ίχνη του μέσα στο τούνελ.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ πάντως, θα δώσουν και την οριστική απάντηση στο ερώτημα αν είχε κάνει ένα ακόμη λάθος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος: Στα Εργαστήρια έχει μεταφερθεί ένα αντικείμενο που έχουν άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει στην Αεροπορία και βρέθηκε στο σημείο που είχε βρεθεί η σορός. Μένει να αποδειχθεί αν ήταν τυχαίο εύρημα ή αν ανήκει στον 27χρονο και χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σορού. Ο 27χρονος πάντως, έχει υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία.

Γιος ιερέα, οικογενειάρχης και δραστήριος στα social media

Ο νεαρός είναι γιος ιερέα, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Φέρεται να είναι γνωστός στους αστυνομικούς της περιοχής ως ηδονοβλεψίας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάλεμε όπου και διαμένει με την οικογένειά του. Από μικρός ασχολιόταν με αγροτικές εργασίες. Ο 27χρονος παντρεύτηκε πριν από τρία χρόνια και έκανε δύο παιδιά.

Ο 27χρονος είχε έντονη παρουσία στα social media διατηρώντας προφίλ στο Facebook και κανάλι στο YouTube.

Οι ψηφιακοί του φίλοι στο Facebook προσεγγίζουν τους 4.000 ενώ φαίνεται πως ανάλογες επιδόσεις δημοφιλίας διεκδικούσε και από την πλατφόρμα του YouTube όπου διατηρούσε κανάλι με πολλές αναρτήσεις και αρκετές προβολές.

Ο νεαρός διατηρούσε το προφίλ του καλού οικογενειάρχη, του δραστήριου ανθρώπου που αγαπούσε τη φύση, τους κρυμμένους θησαυρούς της κρητικής υπαίθρου, τον αθλητισμό και τις πολεμικές τέχνες.

Η συνεχής παρουσία του στα social media περιλάμβανε σκηνές της καθημερινότητας με τη νεαρή σύζυγό του και τα δύο μωρά τους, εξορμήσεις στη φύση, διάφορες κατασκευές με tutorials τύπου «πώς να φτιάξεις ένα αλεξίπτωτο» και φυσικά πλήθος στιγμιότυπων από την αθλητική του δραστηριότητα και τις συναντήσεις του με διάσημους, ηθοποιούς, καλλιτέχνες τους οποίους προφανώς προσέγγιζε – όπως και τόσοι και τόσοι άλλοι νεαροί θαυμαστές – ζητώντας ένα ενσταντανέ που θα εξασφάλιζε likes, και σχόλια ενθουσιασμού από τους φίλους του, ψηφιακούς και μη.

Ο ίδιος περιέγραφε τον εαυτό του στα social media, με τρόπο εκκεντρικό: «Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τις ανατολικές πολεμικές τέχνες, Shao Lin Kung Fu! Αγαπώ αυτό που κάνω αλλά συγχρόνως φροντίζω μερικά από τα προστατευόμενα ήδη ζώων. Επίσης, ασχολούμαι με τον μοντελισμό. Όνειρό μου είναι να γίνω ένας μεγάλος μάχιμος μοναχός Σάο Λιν. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης κάνω και άλλες πολλές δουλειές. Όποιος – όποια ενδιαφέρεται μαθαίνει».

Πηγή: reader.gr