Εκτός φυλακής ο Άρης Φλώρος με το σκάνδαλο της Energa Power

Gazzetta team
Εκτός φυλακής ο Άρης Φλώρος με το σκάνδαλο της Energa Power
Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος εκτίει ποινή 21 ετών για την υπόθεση ENERGA, μετά την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να γίνει δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, αποδέχθηκε το αίτημα του επιχειρηματία δίνοντας αναστολή στην εκτέλεση της ποινής. Το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο ΑΤ της περιοχής του, ενώ όρισε και την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

Η ομόφωνη απόφαση των δικαστών ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική εισήγηση που ζητούσε να απορριφθεί η αίτηση του κ. Φλώρου, όπως αναπτύχθηκε από τους συνηγόρους του, οι οποίοι είχαν βασικό αιτιολογικό ότι με την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα η απειλούμενη ποινή των ισοβίων, βάσει του νόμου περί καταχραστών δημοσίου που πλέον καταργήθηκε, φθάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα. Η υπεράσπιση του επιχειρηματία τόνισε ότι στον κ. Φλώρο έχουν αναγνωριστεί δύο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, επομένως εκτίμησε ότι η μέγιστη ποινή με τα ίδια ελαφρυντικά, που ενδέχεται να του επιβληθεί, θα είναι πολύ μικρότερη.

Παράλληλα, επισημάνθηκε πώς ήδη έχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περίπου 6 χρόνια, ενώ έχει επιστρέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση των δύο εταιρειών.

Ο κ. Φλώρος είχε αποφυλακιστεί πριν σχεδόν έναν χρόνο με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείαςν πλην όμως τέθηκαν σε αμφισβήτηση τα ιατρικά πιστοποιητικά που εμφάνισε με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις φυλακές. Παράλληλα, διατάχθηκε έρευνα από από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67%, η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για ένδεκα αδικήματα κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος. Μεταξύ των διωκομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Την απόφαση για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία στηλιτεύει, με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο συνήγορος του πρώην νομικού συμβούλου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, προσωρινά κρατούμενου για υπόθεση εκβιάσης του κ. Φλώρου, Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο εντολέας του που αποκάλυψε την υπόθεση των δύο εταιρειών και τη ζημιά του Δημοσίου βρίσκεται στη φυλακή, ενώ ο κ. Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοί του να είναι ελεύθεροι: «Είναι αδιανόητο και προσβάλλει το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όλοι οι κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις για την υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού λαού να βρίσκονται ελεύθεροι και ο δικηγόρος, που μαζί με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη αποκάλυψε το σκάνδαλο, να βρίσκεται κρατούμενος με μαρτυρικές καταθέσεις του ανθρώπου, ο οποίος σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη υπεξαίρεσε τα χρήματα και διοργάνωσε τη δολοφονία του και των δικηγόρων του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εύχομαι και ελπίζω τις επόμενες ημέρες ο έγκριτος εφέτης ανακριτής κ. Νικόπουλος να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου και να αποφυλακίσει τον έντιμο εντολέα μου, τον οποίο δυστυχώς κάποιοι για τους δικούς τους λόγους άφησαν ανυπεράσπιστο».