Οι εξελίξεις στη δολοφονία της βιολόγου στην Κρήτη: Οι εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις (vid)

Gazzetta team
Οι εξελίξεις στη δολοφονία της βιολόγου στην Κρήτη: Οι εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις (vid)
Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται να λύσουν τον γρίφο της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton.

Η βιολόγος εντοπίστηκε νεκρή σε μία στοά της γερμανικής κατοχής στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις αφορούν τόσο διάφορα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροψίας – νεκροτομής (κάτω από τα νύχια κτλ), όσο και αρκετά ευρήματα από τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών στην τοποθεσία όπου βρέθηκε η σορός της βιολόγου.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, καθημερινά οι αστυνομικοί προχωρούν σε στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων.

Τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή γνώριζαν πως η συγκεκριμένη στοά δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό γι’ αυτό κάθισαν και βρήκαν όλους όσοι είναι γνώστες της συγκεκριμένης περιοχής.

Από τους υπόπτους γίνεται συλλογή γενετικού υλικού προκειμένου να γίνει η τυχόν ταυτοποίησή τους με υλικά που έχουν βρεθεί τόσο πάνω στην ίδια την 60χρονο βιολόγο, όσο και στο χώρο όπου βρέθηκε το πτώμα της.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που περιμένει η ΕΛ.ΑΣ. είναι οι απαντήσεις από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Το σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της Suzanne Eaton δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό και γι’ αυτό και δεν υπάρχουν αρκετοί περαστικοί.

Οι αστυνομικοί, γνωρίζοντας αυτήν την ιδιαιτερότητα, ζήτησαν από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας όλα τα σήματα που «έπιασαν» την ημέρα που εξαφανίστηκε η επιστήμονας.

Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο για τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. πως η στοά όπου βρέθηκε η σορός της δεν είναι και το σημείο δολοφονίας.

Μετά από ενδελεχή έρευνα ήρθε μία μαρτυρία που ανέφερε πως τελευταία φορά, η Suzanne Eaton εθεάθη ζωντανή στο χωριό Αφράτα.

Πρόκειται για ένα χωριό που βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 4,5χλμ. από τη σπηλιά στην οποία εντοπίστηκε νεκρή.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως εκεί, κοντά στο χωριό Αφράτα, ήταν η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε η 60χρονη.

Οι έρευνες δίνουν και παίρνουν με τις αρχές όμως να εξετάζουν και άλλα πιθανά σημεία.

Πηγή: reader.gr