Η συγκλονιστική προσπάθεια διάσωσης του 8χρονου στην Χαλκιδική (vid)

Gazzetta team
Η συγκλονιστική προσπάθεια διάσωσης του 8χρονου στην Χαλκιδική (vid)
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων στις περιοχές της Χαλκιδικής που επλήγησαν περισσότερο από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

Στα Νέα Πλάγια μία γυναίκα από τη Ρουμανία καταπλακώθηκε από σκέπαστρο ταβέρνας που κατέρρευσε ενώ έχασε τη ζωή του και ο 8χρονος γιος της. Τις στιγμές αγωνίας και τρόμου που έζησαν περιέγραψε στην κάμερα του Star η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας.

«Τίποτα δεν προμήνυε την καταστροφή που θα ακολουθούσε» λέει η κυρία Αναστασία. «Ξεκίνησε να βρέχει, μετά έγιναν 3-4 διακοπές ρεύματος και ξεκίνησε ένας εκκωφαντικός θόρυβος που δεν έχω ξαναζήσει στη ζωή μου» περιγράφει. «Βγήκα έξω και είδα δέντρα να πέφτουν, τούβλα στον αέρα, κάδους, τα πάντα».

Σε ερώτηση για το πώς έφτασε να μεταφέρει η ίδια το 8χρονο παιδάκι στο νοσοκομείο, η γυναίκα εξηγεί: «Φώναζαν ότι το παιδάκι λιποθύμησε, το πήραμε αμέσως και το βάλαμε πάνω σε ένα τραπέζι στην ταβέρνα και μία κοπέλα που ξέρει από πρώτες βοήθειες του έκανε συνέχεια μαλάξεις. Προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ για ασθενοφόρο αλλά η νοσοκόμα του ΕΣΥ μου έλεγε να επικοινωνήσω με το 166. Ούρλιαζα στο τηλέφωνο να στείλουν ασθενοφόρο αλλά δε γινόταν τίποτα. Έτσι πήραμε το παιδί, με τον πατέρα του, έναν φίλο του και την κοπέλα που συνέχιζε τις μαλάξεις, το βάλαμε στο αυτοκίνητο και πήγαμε στο ΕΣΥ αλλά μετά από λίγη ώρα μας ανακοίνωσαν οι γιατροί ότι το παιδί κατέληξε».

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη θλίψη μου» λέει συγκλονισμένη η κυρία Αναστασία.

Πηγή: reader.gr