Οικογένεια Αγγελόπουλου: Πέφτουν οι τόνοι για χάρη της Χαλυβουργικής

Gazzetta team
Οικογένεια Αγγελόπουλου: Πέφτουν οι τόνοι για χάρη της Χαλυβουργικής
Με θέμα την εξεύρεση λύσης για το αδιέξοδο τηςΧαλυβουργικής πραγματοποιήθηκε χθες, σε πολύ καλό κλίμα, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, του πατέρα, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, και των υιών, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, προκαλώντας τη θετική έκπληξη των δικηγόρων που συμμετείχαν.

Αν και ακόμη οι νομικές μάχες που μαίνονται μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν τελεσιδικήσει, και είμαστε εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων, όπως του Εφετείου για τη δικαστική συμπαράσταση του κ. Κ. Αγγελόπουλου, και της μάχης για τον έλεγχο της επιχείρησης Ferrowohlen, αυτά παραμερίστηκαν και η προτεραιότητα χθες ήταν να βρεθεί λύση για τη Χαλυβουργική.

Το καλό κλίμα και η αισιοδοξία που βγαίνει για την επόμενη ημέρα, σημαίνει είτε ότι ο βασικός μέτοχος είναι έτοιμος να χρηματοδοτήσει για άλλη μια φορά την εκκίνηση της βιομηχανίας είτε ότι προχωρεί το σχέδιο για την είσοδο σταδιακά στρατηγικού επενδυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις θα επαναληφθούν την επόμενη εβδομάδα και θα συνεχιστούν μέχρι όλες οι πλευρές να συμφωνήσουν σε μια επιλογή για το μέλλον της βιομηχανίας. ‘Οπως αναφέρει πηγή, παρών στη Γενική Συνέλευση ήταν και ο κ. Γ. Σκινδήλιας, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε την πρώτη επιλογή, που είναι η επανεκκίνηση της χαλυβουργίας, με την εισροή βέβαια κάποιων κεφαλαίων.

Επίσης ο κ. Σκινδήλιας ενημέρωσε σχετικά με την πρότασή του προς την PricewaterhouseCoopers, το σύμβουλο που έχει διορίσει ο βασικός μέτοχος, και την πρόταση της PricewaterhouseCoopers.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη επιλογή που συζητήθηκε, ήταν η αλλαγή χρήσης, κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να μπορεί να γίνει

Η τρίτη επιλογή, μπορεί να συνδυαστεί με την πρώτη ή τη δεύτερη, είναι η είσοδος στρατηγικού επενδυτή. Όπως είχε πει στο mononews ο επικεφαλής των εργαζομένων κ. Γάκης, το όνομα που ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό είναι της Viohalco, ως ενδιαφερόμενου επενδυτή, ωστόσο από τη Viohaco δεν θεωρούν ότι επί του παρόντος τίθεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Εκτός από το θέμα της επαναλειτουργίας της εταιρείας, συζητήθηκαν και τα μεγάλα προβλήματα οφειλών σε τράπεζες και ΔΕΗ.

Το χρέος της Χαλυβουργικής στις τράπεζες ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ και οι τράπεζες έχουν καταγγείλει τα δάνεια της. Πάνω από 30 εκατ. ευρώ είναι το χρέος προς τη ΔΕΗ και γι αυτό η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος προς την εταιρεία.

Η πρόσφατη δικαστική νίκη των υιών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες μετά από μια σημαντική δικαστική νίκη που πέτυχαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, στην Ελβετία, στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην Ελβετική επιχείρηση Ferrowohlen.

Με απόφαση που εξέδωσε στις 5 Ιουνίου 2019 το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας, που είναι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, αντίστοιχο του ελληνικού Αρείου Πάγου, έκανε εξ ολοκλήρου δεκτή την αίτηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί προγενέστερη απόφαση του Εμποροδικείου του Καντονιού του Ααργκάου, όπου και βρίσκεται η έδρα της Ferrowohlen. Με την ακυρωτική απόφαση πλέον οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αναγνωρίζεται ότι εκπροσωπούν νόμιμα την παναμέζικη εταιρεία Grattan, μέσω της οποίας η οικογένεια ελέγχει την ελβετική επιχείρηση Ferrowohlen.

Πηγή: mononews.gr