Σταθάκης: Έρχονται αυξήσεις στη ΔΕΗ ως 50%

Gazzetta team
Σταθάκης: Έρχονται αυξήσεις στη ΔΕΗ ως 50%
«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να ξαναυξήσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 30%-50%, όπως έκανε την περίοδο 2012-14», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Μεγάλες αυξήσεις στο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης του 30-50% κρύβει η προοπτική κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη μικρή ΔΕΗ, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η ΝΔ θέλει να ξαναυξήσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 30%-50%, όπως έκανε την περίοδο 2012-14. Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσει του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο», «από το 2010 στο 2014 η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 60%, ενώ την περίοδο από το 2015 μέχρι σήμερα μηδέν. Η πολιτική της ΝΔ είναι επιστροφή στο 2014, αυξήσεις στα τιμολόγια και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσα από την τριχοτόμηση».

Όπως διευκρίνισε, το σχέδιο της τριχοτόμησης αφορά «μικρή ΔΕΗ στα υδροηλεκτρικά, δεύτερον τον ΑΔΜΗΕ, που εμείς δεν πουλήσαμε το 66% όπως ήταν στο πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά κρατήσαμε το 51% και βάλαμε στρατηγικό επενδυτή την κινέζικη State Grid με 24%, φτιάχνοντας μια εταιρεία-μοντέλο που διπλασίασε την αξία της από το 2015 μέχρι σήμερα και φυσικά πώληση του 17% του πακέτου ΔΕΗ, της μεγάλης ΔΕΗΔΕΗ +0,80%, για να πέσει το Δημόσιο από το 51% στο 34%».

«Αυτό ήταν το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας το 2014, αυτό είναι το σχέδιο της ΝΔ και σήμερα», εκτίμησε ο υπουργός, ενώ ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον ΑΔΜΗΕ σημείωσε ότι «επανέρχεται η ΝΔ με πρόταση να πωληθεί ποσοστό του, για να πέσει το Δημόσιο κάτω από το 51% και κ. Χατζηδάκης ο ίδιος δήλωσε ότι και σε αυτή την αγοροπωλησία, την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΑΔΜΗΕ, προνομιακή θέση θα έχει η κινεζική State Grid».

Πηγή: reader.gr