Πέθανε ο ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης (vid)

Gazzetta team
Πέθανε ο ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης (vid)
Ήταν ένας από τους πιο μάχιμους δικηγόρους των τελευταίων ετών, με υπερασπίσεις σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές δίκες των τελευταίων δεκαετιών.

Την τελευταία του πνοή άφησε «προδωμένος από την καρδιά του ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους και πιο μάχιμους δικηγόρους της εποχής μας, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, που συμμετείχε ως συνήγορος υπεράσπισης σε μερικές από τις σημαντικότερες δικαστικές υποθέσεις των τελευταίων χρόνων.

Συγκεκριμένα, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης συμμετείχε σχεδόν στο σύνολο των μεγάλων ποινικών υποθέσεων εδώ και δεκαετίες στα δικαστήρια της χώρας.

Ως ποινικολόγος υπερασπίστηκε μεταξύ άλλων τους Παναγιώτη Βλαστό, Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, και συμμετείχε στην υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών από πράκτορες σε ελληνικό έδαφος και ενώ η Ελλάδα... βρισκόταν σε ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 2006 ο κ. Ραγκούσης είχε ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, προκειμένου να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ήταν συνήγορος επίσης του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ έχει υπερασπιστεί και τον Νίκο Ρωμανό.

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης πέθανε σε ηλικία 69 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Πηγή: reader.gr