Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Κατάθεση κρατούμενου ρίχνει φως κι αποκαλύπτει τους δολοφόνους (vid)

Gazzetta team
Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Κατάθεση κρατούμενου ρίχνει φως κι αποκαλύπτει τους δολοφόνους (vid)
Συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 11 Ιουνίου αγόρευσε η εισαγγελέας της έδρας ενώ αποκαλύφθηκε η κατάθεση πρώην συγκρατούμενης της συζύγου του 73χρονου φερόμενου ως «εγκέφαλου», σύμφωνα με την οποία ο Μάριος δολοφονήθηκε, απανθρακώθηκε και θάφτηκε στην Αχαία.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 73χρονου φερόμενου ως «εγκεφάλου» για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας, ενώ πρότεινε την ενοχή ακόμα τριών κατηγορουμένων για επί μέρους πράξεις.

Μετά το τέλος της αγόρευσης, προσκομίστηκε στην εισαγγελέα έγγραφο με την κατάθεση πρώην συγκρατούμενης της συζύγου του 73χρονου, την περίοδο 2014-2015 στις φυλακές Ελαιώνα. Σύμφωνα με την ίδια, η σύζυγος του 73χρονου της είχε πει ότι η απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα, ότι ο 26χρονος έχει δολοφονηθεί και πως η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαΐας.

Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελέας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά την απόφαση να ασκήσει ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα.

Επίσης η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της υποστήριξε πως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 73χρονος κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στον Μάριο Παπαγεωργίου με έναν πυροσβεστήρα.

«Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος με τον 73χρονο, βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που ο νεαρός είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος βλέπει το αληθινό πρόσωπο του κατηγορουμένου που τον θεωρούσε ως πατέρα και αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούμενο που σκέφτεται “ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι;” Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει το χρόνιο σχεδιασμό; Δεν θα το επιτρέψει», ανέφερε, προσθέτοντας «τότε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά».

Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε ότι ο 73χρόνος είναι ένας άνθρωπος «πανέξυπνος και μεθοδικός, με μεγάλη ικανότητα πειθούς» που κατάφερε να γίνει η πατρική φιγούρα για το Μάριο και το στήριγμα της μητέρας του, προκειμένου να τους αποσπάσει χρήματα.

Τελικά ο 73χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό «έστησε την απαγωγή και προσποιούνταν δήθεν τον διαπραγματευτή, αποτρέποντας τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησής της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του».

Η εισαγγελέας τόνισε παράλληλα πως ο λόγος της δολοφονίας είναι γνωστός μόνο στους κατηγορουμένους. «Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο Π. Μιχαλεάκος με τους συνεργούς του. Του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα. Οι ενέργειες του Μιχαλεάκου δεν ήταν τυχαίες. Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν», τόνισε.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 73χρονος είχε σχεδιάσει να απαγάγει ή να ληστέψει τη μητέρα του Μάριου για να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει.

«Δεν υπολόγισε όμως την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι. Δεν μπορούσε να το έχει προβλέψει αυτό ο πανούργος, στενός φίλος», σχολίασε η εισαγγελέας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Ιουνίου 2019.

Πηγή: reader.gr