Ισοπεδώθηκε τo εκλογικό περίπτερο της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα (pics)

Gazzetta team
Ισοπεδώθηκε τo εκλογικό περίπτερο της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα (pics)
Παρελθόν αποτελεί το προεκλογικό περίπτερο της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, που ήταν «στολισμένο» με αφίσες του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Ομάδα αγνώστων κατέστρεψε τα ξημερώματα της Παρασκευής το προεκλογικό περίπτερο της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου ήταν τοποθετημένο για μέρες, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Μάλιστα, τα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης είχαν φροντίσει ώστε να κάνουν σαφή τα πιστεύω και τους ιδεολογικούς τους προγόνους, αναρτώντας στο περίπτερο αφίσες με το πρωτεργάτη του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, Γεώργιου Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ομάδα αγνώστων προσέγγισε το σημείο κι άρχισε να κατεδαφίζει το περίπτερο της «Ελληνικής Αυγής για την Πελοπόννησο», ξηλώνοντας μάλιστα και τις αφίσες του χουντικού ηγέτη.

Υπενθυμίζεται, ότι το στήσιμο του περιπτέρου της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας είχε προκαλέσει αντιδράσεις πολιτών, φορέων και πολιτικών κομμάτων, ενώ ορισμένοι απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία της περιοχής ώστε να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή του.