Στη φυλακή η μητέρα κι ο πατριός που ξύρισαν το κεφάλι της ανήλικης κόρης τους

Gazzetta team
Στη φυλακή η μητέρα κι ο πατριός που ξύρισαν το κεφάλι της ανήλικης κόρης τους
Οργή κι αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της κατ' εξακολούθηση κακοποίησης δύο ανήλικων παιδιών στα Χανιά, τα οποία έπεφταν υπέφεραν τα πάνδεινα στα χέρια της μητέρας και του πατριού τους.

Το 15χρονο κορίτσι κι ο 13χρονος αδερφός της υπέφεραν από τη συνεχή κακοποίηση των δύο προφυλακισμένων, ενώ η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 15χρονη μαθήτρια κατάφερε να ξεφύγει από το σπίτι όπου την κρατούσαν κλειδωμένη και να κατευθυνθεί στο σχολείο που φοιτά, όπου και εξιστόρησε στους καθηγητές της όσα περνούσε εκείνη κι ο αδερφός της.

Μάλιστα, η 15χρονη εμφανίστηκε στο σχολείο κουρεμένη γουλί, αναφέροντας ότι τα μαλλιά της κόπηκαν βίαια από τους γονείς της, ενώ στη συνέχεια μιλώντας και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε πως κι ο αδερφός της έπεφτε συνεχώς θύμα σωματικής και ψυχολογικής βίας από τους δύο συλληφθέντες.

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της 15χρονης μαθήτριας της Γ' Γυμνασίου, κινήθηκαν αμέσως όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίας, τόσο για την ασφαλή απομάκρυνση των παιδιών από το περιβάλλον της οικογένειας που τα κακοποιούσε, όσο και για την σύλληψη και την απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών προς τη μητέρα και τον πατριό.

Οι δυο τους αφού απολογήθηκαν για τις πράξεις τους ενώπιον ανακριτή κι εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το δικαστήριο, ενώ η επιμέλεια των δύο παιδιών δόθηκε στον βιολογικό τους πατέρα, ο οποίος μετέβη στην Κρήτη από την Αθήνα όπου διαμένει μόνιμα, ώστε να τα πάρει υπό την προστασία του.

Τέλος, τόσο στην 15χρονη μαθήτρια όσο και στον 13χρονο αδερφό της παρέχεται η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν όσα υπέστησαν από τους δύο προφυλακισθέντες.