Αγρότης στους Γαργαλιάνους βρήκε φίδι τριών μέτρων πάνω στο ελαιόδεντρό του (pics)

Gazzetta team
Αγρότης στους Γαργαλιάνους βρήκε φίδι τριών μέτρων πάνω στο ελαιόδεντρό του (pics)
Την λαχτάρα της ζωής του πήρε ένας αγρότης από τους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας, όταν εκτελώντας γεωργικές εργασίας σε αγρόκτημα στα περίχωρα της πόλης, διαπίστωσε με τρόμο την παρουσία ενός φιδιού, το μήκος του οποίου ξεπερνούσε τα τρία μέτρα.

Το φίδι, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων σε μήκος ειδών που απαντώνται στην Ελλάδα ήταν κουλουριασμένο πάνω σε ένα ελαιόδεντρο του κτήματος, ενώ θεωρείται πως πρόκειται για έναν Λαφιάτη ή Λαφίτη, που σε μερικές περιπτώσεις φτάνει σε μήκος μέχρι και τα τέσσερα μέτρα.

Ο αγρότης, πάντως, παρά την τρομάρα του, βρήκε την ψυχραιμία να απαθανατίσει με το κινητό του τηλέφωνο το ερπετό, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς αρέσκεται να κυνηγά ποντίκια, αρουραίους αλλά κι άλλα μικρά θηλαστικά, χωρίς ωστόσο να είναι δηλητηριώδες.

Συνήθως αποφεύγει τις συναντήσεις με τους ανθρώπους, όμως σε περίπτωση που τρομάξει ή ενοχληθεί δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα δόντια τους ως άμυνα.

Το συγκεκριμένο είδος είναι το μεγαλύτερο είδος φιδιού που υπάρχει στην Ελλάδα, ενώ ξεχωρίζει από τις τέσσερις μαύρες γραμμές, που ξεκινούν από το κεφάλι του και καταλήγουν στην ουρά του.

Photos: gargalianoionline.gr