Συμμορία με ανήλικους έκλεβε πεζούς και οδηγούς οχημάτων

Gazzetta team
Συμμορία με ανήλικους έκλεβε πεζούς και οδηγούς οχημάτων
Εξάρθρωση βίαιης συμμορίας, κυρίως ανηλίκων, από 10 ετών, που λήστευε πεζούς και οδηγούς οχημάτων στις Αχαρνές.

Εννέα άτομα, ηλικίας από 10 έως 20 ετών, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι είχαν συστήσει συμμορία, η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, στην περιοχή των Αχαρνών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εξάρθρωσή της βίαιης συμμορίας, κυρίως ανηλίκων, έγινε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, στον καταυλισμό Ρομά της Αγίας Σωτήρας.

Επίσης σύμφωνα με την Αστυνομία, τον τελευταίο μήνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει σπείρα, η οποία δρούσε γύρω από τον συγκεκριμένο καταυλισμό και λήστευε πεζούς και οδηγούς οχημάτων, αφού προηγουμένως τους ακινητοποιούσαν. Σημειώνεται, ότι κατά τη διάπραξη των ληστειών, οι ανήλικοι δράστες δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν βία και να χτυπούν τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα. Σε αρκετές, μάλιστα, περιπτώσεις, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, που κατόπιν εντολής τους, επιτίθετο στα θύματά τους.

Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Ανηλίκων, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ