Άντρες του ΕΚΑΒ και της Τροχαίας ξεγέννησαν μωρό στα διόδια Λεπτοκαρυάς (pics & vid)

Gazzetta team
Άντρες του ΕΚΑΒ και της Τροχαίας ξεγέννησαν μωρό στα διόδια Λεπτοκαρυάς (pics & vid)
Βιαζόταν να έρθει στον κόσμο ένας μπέμπης στην Κατερίνη με αποτέλεσμα η μητέρα του να γεννήσει στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου.

Το γεγονός έλαβε χώρα στην τοποθεσία των διοδίων της Λεπτοκαρυάς όταν η μαμά του βρέφους, ευρισκόμενη ήδη σε κατάσταση προχωρημένου τοκετού ακινητοποιήθηκε στο σημείο και γέννησε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Στα διόδια της Λεπτοκαρυάς ο πατέρας κατευθύνθηκε τρέχοντας στο τμήμα τροχαίας που βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων, στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και οι διασώστες έφτασαν στο σημείο.

«Μόλις φτάσαμε διαπιστώσαμε πως είχε ξεκινήσει ο τοκετός. Είχε προβάλει το κεφαλάκι του εμβρύου και χρειάστηκε να βοηθήσουμε τη μητέρα για να ολοκληρώσει τον τοκετό μέσα στο αυτοκίνητο», λέει ο κ. Τηλέμαχος Πάνου στον ΑΝΤ1 που συμμετείχε στη γέννα.

«Το παιδί βγήκε μαζί με τον αμνιακό σάκο και τον ανοίξαμε εμείς για να πάρει αναπνοή το βρέφος. Κάναμε ανάνηψη και πήρε αναπνοή. Αρχικά διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου. Γεννήθηκε στους 7,5 μήνες», συμπληρώνει ο κ. Πάνου και αναφέρει πως οι νέοι γονείς αλλά και οι αστυνομικοί της τροχαίας είχαν σοκαριστεί.

Πηγή: reader.gr