Κρήτη: «Σούβλισαν» νεογέννητο γατάκι παραμονές της Ανάστασης (pics)

Gazzetta team
Κρήτη: «Σούβλισαν» νεογέννητο γατάκι παραμονές της Ανάστασης (pics)
Δε χωράει ανθρώπου νους, τον τρόπο που επέλεξαν ορισμένοι απάνθρωποι να βασανίσουν και να προσπαθήσουν να σκοτώσουν ένα γατάκι, λίγων μόλις ημερών στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ακόμα μία αποτρόπαιη πράξη με θύμα ένα γατάκι ήρθε στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση σε ολόκληρη την κοινωνία του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, ένας νεαρός κάτοικος της πόλης εντόπισε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, ένα μικροσκοπικό γατάκι, το οποίο σε ηλικία δεν ξεπερνούσε τον ένα μήνα ζωής, «σουβλισμένο» στην κοιλιά με ένα καλαμάκι από σουβλάκι.

Ο νεαρός άντρας μετέφερε άμεσα το άτυχο ζώο σε κοντινό κτηνιατρείο , όπου μετά από τεράστιες προσπάθειες του προσωπικού, κατορθώθηκε η αφαίρεση του ξύλου από το σώμα του γατιού, ενώ με τη χορήγηση κατάλληλων αντιβιοτικών η κατάσταση του σταθεροποιήθηκε και διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο κτηνίατρος Γιώργος Πιπεράκης που περιέθαλψε το γατάκι δήλωσε συγκλονισμένος από το περιστατικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν ένα αποκρουστικό θέαμα. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχει άνθρωπος που έκανε κάτι τέτοιο σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα και όμως υπάρχει».

Από το μαρτύριο των σαδιστών, στην αγκαλιά των ανθρώπων

Ευτυχώς, όμως, επειδή για κάθε απάνθρωπο υπάρχουν άνθρωποι με καρδιά και αγάπη, το μικρό ζώο δεν άργησε να βρει σπίτι και μία οικογένεια που θα μπορέσει να του χαρίσει την θαλπωρή που στερήθηκε.

Έτσι, ένα νεαρό ζευγάρι με πέντε παιδιά, όταν έμαθε την περίπτωση του μικρού γατιού, αποφάσισε χωρίς πολλή σκέψη να υιοθετήσει το μικρό πλασματάκι.

Ο Παναγιώτης Κατσιμπίρης και η σύζυγός του Αθηνά, βρίσκονταν στο κτηνιατρείο την στιγμή που μεταφέρθηκε εκεί το γατί και μιλώντας στο patris.gr, ανέφεραν:

«Είχαμε την αγωνία να πάει καλά η γέννα του σκύλου μας και αυτό που ζήσαμε στο κτηνιατρείο δεν μπορούμε να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Μπαίνει μέσα ένα παλικάρι με ένα σουβλισμένο γατάκι. Το ξύλο από το σουβλάκι το είχαν περάσει από τη μια πλευρά της κοιλιάς μέχρι την άλλη. Κάποιοι το πέταξαν στο δρόμο να πεθάνει. Ήταν μια χουφτίτσα. Τι τους έκανε για να κάνουν κάτι τόσο φρικιαστικό;».

Η αντιβίωση λειτούργησε πολύ καλά. Το γατάκι μας ήδη νοιώθει καλά, τρώει, τρέχει, παίζει με τα παιδιά μας. Ο καθένας μας το ίδιο θε έκανε, θα το έπαιρνε σπίτι του. Είναι ένα άκακο πλάσμα που κακοποιήθηκε βάναυσα από ανθρώπους που δεν πρέπει να λέγονται άνθρωποι μας είπε ο Παναγιώτης, που το κρατάει συνεχώς στην αγκαλιά του και το χαϊδεύει».