Δήμαρχος Καλαμάτας για σαϊτοπόλεμο: «Αν δεν αλλάξουν όλα, το έθιμο σταματάει εδώ» (vid)

Gazzetta team
Δήμαρχος Καλαμάτας για σαϊτοπόλεμο: «Αν δεν αλλάξουν όλα, το έθιμο σταματάει εδώ» (vid)
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε πως το έθιμο του σαϊτοπόλεμου δεν μπορεί να συνεχιστεί αν δεν αλλάξουν όλα.

«Μετά το θάνατο του Κώστα, δεν μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα. Κι αν δεν αλλάξουν όλα είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας στο One Channel, αναφερόμενος στο τραγικό τέλος που βρήκε ο εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι από σαΐτα ανήμερα το Πάσχα και ενώ κάλυπτε το γεγονός.

«Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση που υπάρχει σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια. Είναι συνδεδεμένο με την πόλη. Δεν γίνεται μόνο στην Καλαμάτα, γίνεται στην ευρύτερη περιοχή με αποφάσεις τοπικών συμβουλίων. Αλλά εν πάση περιπτώσει ο θάνατος είναι μια καμπύλη σε όλο αυτό. Και αν δεν αλλάξουν τα πάντα και αν δεν υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο όλα αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν. Μετά τον θάνατο του Κώστα δεν μπορούν να συνεχιστούν», επανέλαβε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι δεν του αρέσουν αυτού του είδους τα επικίνδυνα έθιμα, ωστόσο ο σαϊτοπόλεμος είναι συνδεδεμένος με την πόλη της Καλαμάτας και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί κάτι τόσο τραγικό όσο ο θάνατος ενός ανθρώπου.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο κ. Νίκας ξεσήκωσε αντιδράσεις με τη δήλωσή του ότι ο σαϊτοπόλεμος «είναι στο DNA των Μεσσήνιων» δήλωσε που έπειτα από τις επικρίσεις που δέχτηκε, ανασκεύασε.

Πηγή: reader.gr