Πόρτα - πόρτα οι έρευνες στη Θήβα για τον δράστη του πυροβολισμού με θύμα την 8χρονη

Gazzetta team
Πόρτα - πόρτα οι έρευνες στη Θήβα για τον δράστη του πυροβολισμού με θύμα την 8χρονη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του ατόμου από το όπλο του οποίου έφυγε η σφαίρα που καρφώθηκε στο κεφαλάκι της 8χρονης Αλεξίας, που δίνει τη δική της μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι αστυνομικοί, όπως έγραψε και το πρωί το reader.gr, πραγματοποιούν έρευνες πόρτα - πόρτα στο χωριό Λιοντάρι, αναζητώντας τον κάτοχο του περιστρόφου.

Η βαλλιστική εξέταση της βολίδας, που πραγματοποιήθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, έδειξε πως προήλθε από περίστροφο 38mm Special (σ.σ. γνωστό ως «38άρι») είτε από Magnum 357.

Οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τις νόμιμες άδειες οπλοφορίας που ενδεχομένως έχουν μόνιμοι κάτοικοι, συγγενείς ή φίλοι, που συμμετείχαν στο γλέντι για το Πάσχα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο, κάτοχος του όπλου να είναι άτομο που είτε υπηρετεί είτε υπηρετούσε στα Σώματα Ασφαλείας ή στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτό καθώς πρόκειται για ένα διαμέτρημα περιστρόφου αρκετά σύνηθες στους κόλπους αστυνομικών, λιμενικών και στρατιωτικών.

Εάν το όπλο είναι δηλωμένο, τότε το έργο της Αστυνομίας γίνεται πολύ πιο εύκολο καθώς οι κάτοχοι είναι υποχρεωμένοι να το παραδώσουν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, διαφορετικά θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους.

Εάν, όμως, το όπλο είναι παράνομο τότε τα πράγματα περιπλέκονται καθώς ο κάτοχος του όπλου μπορεί να το έχει ήδη ξεφορτωθεί.

Πηγή: reader.gr