Τραγωδία στην Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες, την Παρασκευή η δίκη (vid)

Gazzetta team
Τραγωδία στην Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες, την Παρασκευή η δίκη (vid)
Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες που κατηγορούνται για το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη στην Καλαμάτα.

Ελεύθεροι μέχρι την Παρασκευή, οπότε και ορίστηκε η διεξαγωγή της δίκης τους, αφέθηκαν οι επτά συλληφθέντες για το θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα.Οι επτά παρουσιάστηκαν στο αυτόφωρο και κατέθεσαν όσα γνωρίζουν για τη διεξαγωγή του σαϊτοπόλεμου και τις συνθήκες που αυτό λαμβάνει χώρα, καθώς και για το δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή του Πάσχα, όταν έχασε τη ζωή του ο Κώστας Θεοδωρακάκης.

Ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού και ο δημοτικός σύμβουλος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

«Παρακαλούσα να είναι ζωντανός»

Όπως είπε η σύζυγος του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη: «Παρακολουθούσα τα πλάνα και ξαφνικά είδα την μπλε εικόνα. Κατάλαβα ότι κάτι έγινε. Τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωσε... Άκουγα να καλούν για ασθενοφόρο… Κατάλαβα. Παρακαλούσα να είναι ζωντανός. Λίγα λεπτά πριν μου έλεγε οτι έδιωχνε τον κόσμο από δίπλα του για να μην πέσει σαΐτα πάνω τους» είπε στο STAR.

Ο Κώστας Θεοδωράκης, άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα το Πασχα, ενώ κάλυπτε το έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα και χτυπήθηκε από σαΐτα στο κεφάλι.

Η σαϊτα έφυγε από τα χέρια σαϊτομάχου και χτύπησε στο κεφάλι τον εικονολήπτη, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Το θύμα διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ήταν όμως ήδη νεκρός.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο ίδιος κατέγραψε τον θάνατό του σε βίντεο.

Πηγή: reader.gr