Λυκουρέζος για την σύλληψή του: «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»

Gazzetta team
Λυκουρέζος για την σύλληψή του: «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»
«Έχασα κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αδυνατούσα να αντιληφθώ γιατί οι αστυνομικές αρχές με κυνηγούσαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας για να με συλλάβουν», δηλώνει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη σύλληψή του για την υπόθεση της «μαφίας» των φυλακών Κορυδαλλού.

«Παραδόξως, αντιμετώπισα την υπόθεσή μου με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, όπως έκανα με όλες τις υποθέσεις που έχω χειριστεί μέχρι σήμερα. Πράγματι δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω στο σημείο να γίνω και συνήγορος του εαυτού μου» αναφέρει ο γνωστός ποινικολόγος στα ΝΕΑ.

Για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του υποστηρίζει πως «ήταν παντελώς αδικαιολόγητη με τη δική μου προϊστορία και χωρίς να είμαι ύποπτος φυγής».

«Τέτοια δικονομική επιλογή δεν γνωρίζω να έχει υπάρξει στο παρελθόν» επισημαίνει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο κ. Λυκουρέζος σημειώνει τέλος ότι «η εκτελεστική εξουσία είναι αυτή που επιχειρεί την παρεκτροπή της κοινής γνώμης από τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας. Το φαινόμενο αυτό είναι παλαιό, έχει όμως ενταθεί τελευταία μιας και είναι ευθέως ανάλογο με τη σοβαρότητα των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μαζί με τον Θεόδωρο Παναγόπουλο, είχαν αναλάβει την υπεράσπιση του 65χρονου δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε για την ίδια υπόθεση. Λυκουρέζος και Παναγόπουλος είχαν κατονομαστεί από τον Αριστείδη Φλώρο, κατά τη διάρκεια κατάθεσής του στη δίκη για τη δολοφονία του συνηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι διάλογοι που τον φέρουν εμπλεκόμενο με τη μαφία των φυλακών

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο του να ζήτησαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να μην παραστεί ο Γιώργος Αντωνόπουλος (επίσης συλληφθείς για την υπόθεση) ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής, κατέγραψε το εξής απόσπασμα από διάλογο που είχε ο «εγκέφαλος» της «μαφίας» με έναν άλλο κατηγορούμενο:

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;».

Σε ακόμα έναν διάλογο γίνεται επίσης αναφορά στον γνωστό ποινικολόγο:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»

Αμέσως μετά την απολογία του, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα 22 Απριλίου. Στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Πηγή: Reader.gr