Θα κάνουμε Πάσχα με καλοκαιρινό καιρό

Gazzetta team
Θα κάνουμε Πάσχα με καλοκαιρινό καιρό
Ανοιξιάτικος ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και αφρικανική σκόνη, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Επιτέλους ο καιρός αλλάζει προς το καλύτερο, μετά από αρκετές ημέρες που η θερμοκρασία στην Ελλάδα βρισκόταν σε επίπεδα χαμηλότερα των κλιματικών τιμών για τέτοια εποχή. Έτσι, αλλαγή του καιρού και πραγματικά ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αναμένονται από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Tα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι τα εξής:

* Θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

* Η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και στα νότια τμήματα της χώρας τη Μ. Τετάρτη, με περαιτέρω άνοδο στη συνέχεια.

* Η κίνηση των θερμών αερίων μαζών θα συνοδεύεται από τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία θα γίνει αισθητή στα δυτικά από τη Μ. Τρίτη.

* Σποραδικές βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά, κυρίως τη Μ. Τρίτη.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/Meteo, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή των Βαΐων κατεγράφησαν σε Τρίκαλα 21,6 βαθμοί, Κόνιτσα 21,4 βαθμοί, Σέρρες 21,1 βαθμοί, Σέρρες-Θερμά 21 βαθμοί, Λάρισα 20,7 βαθμοί, Γαβαλού Αιτωλ/νίας 20,6 βαθμοί, Μακρακώμη 20,5 βαθμοί, Αμφιλοχία 20,4 βαθμοί, Αγρίνιο 20,3 βαθμοί, Αρφαρά Μεσσηνίας, Λιβαδειά και Λουτράκι 20,2 βαθμοί Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στα βόρεια τμήματα, αναμένονται τη Μεγάλη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.