Είχε 130 χρόνια φυλακή στην... πλάτη, αλλά κυκλοφορούσε στην Θεσσαλονίκη

Gazzetta team
Είχε 130 χρόνια φυλακή στην... πλάτη, αλλά κυκλοφορούσε στην Θεσσαλονίκη
Συνελήφθη 24χρονος φυγόποινος διακινητής μεταναστών ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 130 ετών

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός διακινητής μεταναστών σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 130 ετών και συνολική χρηματική ποινή 270.000 ευρώ για το αδίκημα της «Προώθησης πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου σε ελληνικό έδαφος, κατά συρροή».

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησαν στη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδων ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Στη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν ακόμη 21χρονος αλλοδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και 41χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της ληστείας και απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για προμήθεια – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.