Απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ: Το σχέδιο «Πυθία» για τη δολοφονία Καραμανλή δεν υπήρξε ποτέ

Gazzetta team
Απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ: Το σχέδιο «Πυθία» για τη δολοφονία Καραμανλή δεν υπήρξε ποτέ
Το έγγραφο παραδόθηκε στους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Καλογήρου και Όλγα Γεροβασίλη.

Το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, γνωστό ως «Πυθία» στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΥΠ που παρουσιάζει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Την υπόθεση «Πυθία» είχε αποκαλύψει το περιοδικό Επίκαιρα το οποίο εξέδιδε ο Οργανισμός Λιβάνη.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» σε έγγραφο που απέστειλε, την περασμένη Τρίτη 16 Απριλίου, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης στους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κ. Καλογήρου και κυρία Γεροβασίλη, καθώς και στον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πέππα και κυρία Δημητρίου, όπως και στους προϊσταμένους του Εφετείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών φαίνεται ότι η «Πυθία» ουδέποτε υπήρξε και ήταν όλη, από την αρχή ως το τέλος, μια κατασκευασμένη υπόθεση.

Στο έγγραφό του, σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα» ο κ. Ρουμπάτης κάνει ειδική αναφορά σε ένα τρίτο ειδικό πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ, το υπ’ αριθμόν 509 της 17ης Μαρτίου 2009, το οποίο είχε αποσταλεί εκείνη την εποχή στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο και Γ. Μαρκογιαννάκη και με το οποίο ο τότε διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης Ι. Κοραντής ανέφερε στους προαναφερομένους ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη ότι είχε σχεδιαστεί η δολοφονία του κ. Καραμανλή και ότι όλο αυτό ήταν στημένο.

Ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης κοινοποιώντας αυτό το απόρρητο δελτίο στον κ. Καλογήρου και στην κυρία Γεροβασίλη, αλλά και στις δικαστικές Αρχές, υπογραμμίζει ως «αξιοσημείωτο» το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πληροφοριακό δελτίο, «περιέργως», οι μάρτυρες που κλήθηκαν κατά την ανάκριση για τη σκευωρία της «Πυθίας» δεν το ανέφεραν στον ανακριτή. Το εξαφάνισαν. Σαν να μην υπήρχε καν.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι στη δίκη που θα γίνει αύριο Παρασκευή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Αθηνών ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να παραστεί ως πολιτική αγωγή.

Πηγή: reader.gr