Γυναίκες στο Βόλο έπαιρναν επιδόματα για παιδιά που δεν είχαν

Gazzetta team
Γυναίκες στο Βόλο έπαιρναν επιδόματα για παιδιά που δεν είχαν
Ποινές φυλάκισης επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 17 γυναίκες Ρομά, που δήλωναν ψευδώς ότι είχαν περισσότερα παιδιά για να παίρνουν ανάλογα επιδόματα από τον ΟΓΑ.

Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 18, 17 γυναίκες και ένας άντρας, ο οποίος όμως δεν δικάστηκε, καθώς η υπόθεση διαχωρίστηκε.

Τις 16 από τις 17 γυναίκες βάρυναν οι κατηγορίες της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, της απάτης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και την μία η κατηγορία της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Στην τελευταία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Στις 3 από τις υπόλοιπες δεκαέξι, ηλικίας 19 ετών αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών σε κάθε μία, ενώ σε κάθε μία από τις υπόλοιπες 13 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και έφεση.

Οι κατηγορούμενοι είχαν υποβάλλει αιτήματα στον ΟΓΑ για χορήγηση επιδομάτων τριτεκνίας και πολυτεκνίας δηλώνοντας ψευδώς ότι είχαν παραπάνω παιδιά, προκαλώντας συνολική ζημιά ύψους 51.677 ευρώ στο ασφαλιστικό ταμείο.

Πηγή: reader.gr