Ζακ Κωστόπουλος: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας - μυστήριο με το κίτρινο μπλουζάκι

Gazzetta team
Ζακ Κωστόπουλος: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας - μυστήριο με το κίτρινο μπλουζάκι
Ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι που βρέθηκε τη στιγμή που λίντσαραν τον Ζακ Κωστόπουλο ταυτοποιήθηκε από τις αρχές.

Νέα στοιχεία στην έρευνα για τον βίαιο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου πρόσθεσε η έκθεση - κείμενο συμπερασμάτων που συνέταξε το διεθνές ερευνητικό κέντρο «Forensic Architecture».

Κατά την έρευνα προέκυψε ένα μεγάλο ερωτηματικό για την παρουσία ενός άνδρα με κίτρινη μπλούζα που φαινόταν στο σημείο του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναφέρει πως ο άνδρας έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές, ωστόσο ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.

Ο 44χρονος δήλωνε επιτηδευματίας και φερόταν να έχει πέντε γραφεία ταξιδίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ο άνδρας είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη από πατέρα Τούρκο και μητέρα Ελληνίδα, της οποίας το επώνυμο χρησιμοποιεί.

Στο σπίτι του δεν βρήκαν κανέναν. Βρήκαν όμως δυο άτομα που τον γνώριζαν καλά και βεβαίωσαν ότι αυτός ήταν στο βίντεο και αυτό θα το διαβεβαίωναν σε οποιαδήποτε αρμόδια αρχή εφόσον τους καλούσε. Κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε χθες όταν εμφανίστηκαν στον 23ο τακτικό ανακριτή που διερευνά την υπόθεση. Μετά από αυτό, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μεταβίβασαν τα στοιχεία στην συνεργαζόμενη μαζί τους υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών η οποία και ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ο 44χρονος, όπως προκύπτει από το βίντεο της ομάδας Forensic Architecture, μπορεί να αναδειχτεί στον μάρτυρα-κλειδί της υπόθεσης του βίαιου θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και των όσων διαδραματίστηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος.

Όπως προκύπτει από τον συνδυασμό του βιντεοληπτικού υλικού, ο 44χρονος όχι μόνο ήταν αυτόπτης μάρτυρας του λιντσαρίσματος του Ζακ από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη συνεργό του, αλλά ήταν και δίπλα στην ομάδα ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του.

Πηγή: efsyn.gr