Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται λασποβροχές και θυελλώδεις άνεμοι

Gazzetta team
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται λασποβροχές και θυελλώδεις άνεμοι
Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

Την Παρασκευή (05-04-2019) από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (εκτός από την Κέρκυρα και τους Παξούς), τη Δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Το Σάββατο (06-04-2019) την κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία και τις Βόρειες Σποράδες. Μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν το Νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Δυτική Στερεά και η Κρήτη. Από νωρίς το απόγευμα θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από τη Χίο και νοτιότερα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας μας, όπου κυρίως το Σάββατο θα καταγραφούν σημαντικές συγκεντρώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν λασποβροχές.

Την Κυριακή (07-04-2019) μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι που η έντασή τους θα φτάνει τα οκτώ και πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή και το Σάββατο στις κεντρικές και νότιες περιοχές της ανατολικής χώρας.

Από τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία προκύπτει πως τη Δευτέρα 8 Απριλίου ο καιρός θα μεταβληθεί και πάλι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στη Δυτική και βαθμιαία στη Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.