Προσφυγικό: Συγκρούσεις στα Διαβατά και κατάληψη στο σταθμό Λαρίσης για μετάβαση στα σύνορα (pics & vids)

Gazzetta team
Προσφυγικό: Συγκρούσεις στα Διαβατά και κατάληψη στο σταθμό Λαρίσης για μετάβαση στα σύνορα (pics & vids)
Ένταση επικρατεί έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά, με τους πρόσφυγες να επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα ενώ σε εξέλιξη είναι κατάληψη στο σταθμό Λαρίσης από πρόσφυγες που ζητούν να μεταβούν στην Ειδομένη.

Αιτία έχει σταθεί ένα διαδικτυακό κάλεσμα το οποίο παραπληροφορεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και θα επετραπεί η διέλευση τους στη Βόρεια Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτριος Βίτσας, διαμηνύει πως τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα προγραμματισμένα δρομολόγια δεν θα εκτελεστούν την Παρασκευή λόγω της κατάληψης στο σταθμό Λαρίσης.

Στα Διαβατά η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη με περίπου 500 πρόσφυγες να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο φιλοξενίας και να ζητούν να μεταβούν στα σύνορα.

Το πρωί της Παρασκευής πρόσφυγες κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου έχουν συγκεντρωθεί δυνάμεις των ΜΑΤ και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Στην πλειοψηφία τους, ήταν μητέρες – πολλές από τις οποίες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους – που ζητούσαν να τους επιτραπεί η έξοδος από το σημείο.

Υπενθυμίζεται πως επεισόδια ξέσπασαν στα Διαβατά και το απόγευμα της Πέμπτης, όταν πρόσφυγες συγκεντρώθηκα στα Διαβατά, μετά από το διαδικτυακό κάλεσμα.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ενώ έγινε και μία προσαγωγή.

Επίσης περίπου 70 άτομα, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα, αποχώρησαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης από τη δομή φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας με σκοπό να φτάσουν έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

«Καζάνι που βράζει» το προσφυγικό: Συγκρούσεις στα Διαβατά και κατάληψη στο σταθμό Λαρίσης για μετάβαση στα σύνορα (pics & vids) - Media Gallery

Πηγή: reader.gr