Ομαλή η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι

Gazzetta team
Ομαλή η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι
Οι σεισμολόγοι μέχρι τη συμπλήρωση του 48ώρου παραμένουν επιφυλακτικοί και παρακολουθούν το φαινόμενο.

Ομαλά κινείται η μετασεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό, μετά το χθεσινό σεισμό των 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ στο Γαλαξίδι, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας που επισκέφθηκε το πρωί την περιοχή.

Ο κ. Λέκκας τόνισε οτι είναι κρίσιμο να περάσει το 48ωρο απο το χθεσινό σεισμό και πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος μετασεισμός που έχει σημειωθεί έως τώρα, είναι της τάξεως των 3,5 Ρίχτερ.

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λέκκας εξήγησε η δόνηση έγινε αισθητή ιδιαίτερα στην Αττική και την Πάτρα «γιατί τα ρήγματα τα οποία προκάλεσαν τον σεισμό έχουν μία διεύθυνση Δύση-Ανατολή. Η σεισμική ενέργεια διοχετεύτηκε κατά κύριο λόγο προς την Ανατολή και προς τη Δύση δηλαδή κατά μήκος των ρηγμάτων και γι’ αυτό το λόγο έχουμε πολύ μεγάλη διάρκεια αλλά και έντονη αίσθηση στην Αττική».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης σημείωσε ότι ο σεισμός «Εντάσσεται μέσα στην ακολουθία την οποία είχαμε αναφέρει εδώ και δύο μήνες περίπου στα πλαίσια κάποιων προσεισμικών συμβάντων τα οποία γράψαμε με την ομάδα VAN».

«Λογικά θα γίνουν κι άλλοι σεισμοί σίγουρα. Δεν το συζητάω», είπε ο διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Γιώργος Δρακάτος.

«Έχουν γίνει λίγοι μικροί μετασεισμοί. Χρειάζεται πολύ προσοχή. Ο Κορινθιακός έχει βεβαρυμένο ιστορικό», τόνισε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η δόνηση που σημειώθηκε στις 12:56 είχε μέγεθος 5,3 βαθμών και επίκεντρο 130 χλμ. δυτικά της Αθήνας, ή 15 χλμ. νοτιοδυτικά της Ιτέας.

Πηγή: reader.gr