Δύο συλλήψεις δικηγόρων για εμπλοκή στη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού

Gazzetta team
Δύο συλλήψεις δικηγόρων για εμπλοκή στη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού
Δύο δικηγόροι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος για τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού.

Πρόκειται για εντάλματα σύλληψης, στο πλαίσιο έρευνας Ειδικού Εφέτη Ανακριτή που διενεργεί έρευνα για τη συγκεκριμένο υπόθεση. Η εμπλοκή του προέκυψε έπειτα από νόμιμες συνακροάσεις και υποκλοπές, μελών της αλβανικής μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού που εμπλέκονται σε εκβιασμούς και «συμβόλαια θανάτου», ακόμη και εντός σωφρονιστικών καταστημάτων.

Οι δύο δικηγόροι συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και θα οδηγηθούν αύριο Παρασκευή στην Εισαγγελία. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος γύρος συλλήψεων.

Θύμα απόπειρας δολοφονίας ο ένας εκ των συλληφθέντων δικηγόρων

Ο πρώην νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δικαστική διαμάχη του δημοσίου με τις εταιρείες Energa και Hellas Power (σ.σ. το περιβόητο σκάνδαλο με «πρωταγωνιστή» τον Αριστείδη Φλώρο) είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δύο δικηγόρους που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο της έρευνας για την αλβανική «κόζα νόστρα» των φυλακών Κορυδαλλού.

Το απίστευτο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι τα ηγετικά στελέχη της αλβανικής μαφίας επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν έξω από το σπίτι του στα βόρεια προάστια -εκτελώντας «συμβόλαιο θανάτου»-, με τον δικηγόρο να δέχεται σφαίρα αλλά να γλιτώνει από θαύμα. Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο πρώην νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ φέρεται -σύμφωνα με τις νόμιμες συνακροάσεις που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.- να ανέπτυξε σχέσεις και προσωπική συνεργασία με τη συμμορία του περιβόητου Κλοντιάν Λ.

Σε μία απ’ αυτές τις συνομιλίες, ο φερόμενος ως αρχηγός της αλβανικής «κόζα νόστρα» των φυλακών Κορυδαλλού, ακούγεται να λέει απευθυνόμενος προς τον δικηγόρο: «...όχι δε σε πήρα να με ξαναβοηθήσεις, εσύ το έκανες το δικό σου... και μπαμπάς μου να ήσουνα και αδερφός μου να ήσουνα δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα που έγινε και κάνεις εσύ για μένα. Που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου. Στο χρωστάω...»

Μάλιστα, οι δύο άνδρες φέρονται να διατηρούν τακτική επικοινωνία και να έχουν οικονομικές συναλλαγές. Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε εξέλιξη! Το σίγουρο είναι, πλέον, ότι μετά απ’ αυτές τις συλλήψεις αλλάζουν πολλά απ’ όσα θεωρούσαμε ως δεδομένα στην υπόθεση. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ανοίξει ξανά ο φάκελος της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου!

Πηγή: reader.gr