«Πασχαλιάτικο μποναμά» σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους εξετάζει η κυβέρνηση

Gazzetta team
«Πασχαλιάτικο μποναμά» σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους εξετάζει η κυβέρνηση
Το εφάπαξ ποσό αυτό μπορεί να αντιστοιχεί στην καταβολή του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας.

Την χορήγηση επιδόματος 250 και 200 ευρώ σε 3 εκατομμύρια συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο φέρεται να επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, το εφάπαξ ποσό αυτό μπορεί να αντιστοιχεί στην καταβολή του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας και ανέρχεται σε 250 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας υπολογίζουν το κόστος μιας τέτοιας απόφασης, ενώ κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος επισημαίνει στο ρεπορτάζ ότι η χορήγηση εξαρτάται από τις δυνατότητες της χώρας διευκρινίζοντας ότι ακόμη τα αναδρομικά ποσά δεν έχουν αμετάκλητα κριθεί. «Δεν σχεδιάζουμε την πολιτική μας επειδή μας υποχρεώνουν τα δικαστήρια», λέει χαρακτηριστικά.

Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση το υπό κατανομή κονδύλι συνολικού ποσού 658 εκατ. ευρώ που πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών, με τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς θα κατανεμηθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες με την Κομισιόν να έχει διατυπώσει στην τελευταία της έκθεση υπόνοιες για ενδεχόμενη χρήση τους στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πηγή: insider.gr